Sant Vicent del Raspeig rehabilita el Pavelló d'accés al cementeri realçant la seua identitat històrica

S’inicien les obres de restauració d’una edificació protegida que data de 1928 i forma part del patrimoni cultural del municipi

Sant Vicent del Raspeig rehabilita el Pavelló d'accés al cementeri realçant la seua identitat històrica
27/10/2022 -

El pavelló d’accés al cementeri de Sant Vicent del Raspeig comptarà amb una façana d’acord amb el seu valor històric. Ja han començat les obres per a la restauració i conservació d’aquesta edificació que data de l’any 1928 i forma part del Catàleg de Béns i Espais Protegits del municipi. Uns treballs amb els quals es realitzarà la modificació i millora de diferents elements de composició arquitectònica, així com una rehabilitació funcional dels espais interiors. L’Ajuntament inverteix 434.968, 24 € en aquesta reforma, dels quals 130.000 € estan subvencionats per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i té prevista una duració pròxima als sis mesos.

L’alcalde i responsable de l’àrea d’urbanisme, Jesús Villar, destaca que “el valor històric d’un edifici protegit cal cuidar-lo i conservar-lo. Es tracta d’una inversió necessària en una restauració que permetrà recuperar una part del nostre patrimoni, amb un ampli interés cultural i arquitectònic”. A més, el primer edil afig que es modernitzarà el servei del cementeri, millorant tant l’accés com l’espai per al personal municipal, però respectant en tot moment l’estructura original i el seu component històric.

L’edificació ha patit diverses transformacions des de la seua construcció en la dècada dels anys vint, algunes d’elles deformant la seua imatge original i el seu valor monumental amb el transcurs del temps. Per això, aquest projecte contempla la restauració de tots els elements compositius i constructius que es troben deteriorats o hagen sigut fruit d’intervencions passades, especialment amb l’eliminació d’afegits posteriors, per a recuperar l’essència d’un edifici amb un simbolisme notable entre la població sanvicentera.

De la mateixa manera, es procedirà a la rehabilitació funcional de l’edificació, que compta amb una superfície construïda entorn dels 285 metres quadrats. Fins ara, presentava diferents espais infrautilitzats, per la qual cosa aquestes actuacions dotaran de millors condicions per al desenvolupament de l’activitat i el treball del funcionariat, així com la creació d’un espai de duel i de culte i cerimònia multiconfessional habilitat perquè les famílies puguen realitzar el respons.

Treballs de manteniment

Paral·lelament a les obres de restauració del pavelló d’accés, a través dels tallers d’ocupació Direct X, l’Ajuntament també està realitzant labors de manteniment i cura del cementeri, com el pintat de tanques o l’arranjament de xicotets desperfectes a l’interior del recinte. Uns treballs de conservació que es realitzen periòdicament perquè les instal·lacions estiguen en perfectes condicions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + 16 =