Un estudi analitzarà simbiosi industrial per a implementar la sostenibilitat del teixit empresarial de Sant Vicent del Raspeig

La regidora d’Indústria, Lourdes Galiana, assegura que “l’objectiu és fer un pas avant en la renovació de les nostres empreses per a convertir-nos en un referent autonòmic”

Un estudi analitzarà simbiosi industrial per a implementar la sostenibilitat del teixit empresarial de Sant Vicent del Raspeig
05/09/2023 -

L’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig iniciarà el mes de setembre el primer projecte de simbiosi industrial impulsat des de la institució dirigit a modernitzar el teixit empresarial del municipi amb mesures concordes amb l’Agenda 2030 impulsada per la Unió Europea que incidisquen en la millora de la sostenibilitat.

La regidora d’Indústria, Lourdes Galiana, ha explicat que “l’arribada d’aquesta fórmula a Sant Vicent pot suposar una revolució per al funcionament de les nostres empreses, economitzant processos i convertint tot el nostre espai industrial en un lloc molt més ecològic”. L’edil ha avançat que, amb aquesta iniciativa, “farem un pas avant en la renovació empresarial per a convertir-nos en un referent autonòmic”.

El projecte posarà a la disposició de l’ecosistema industrial de la localitat la possibilitat de realitzar una auditoria ambiental en les mercantils interessades en la qual s’inclourà un estudi legal i ambiental, assessorament en matèria de medi ambient, una anàlisi de possibles ajudes d’IVACE a les quals poden accedir i el desenvolupament d’actuacions per a reduir el cost d’energia en les empreses manufactureres.

El desenvolupament s’aplicarà en les àrees industrials de Canastell, Torregroses, Voltants i Rodalet. Entre totes les societats candidates se seleccionarà un màxim de 129 empreses, prioritzades prèviament pel comité de supervisió del projecte i la Regidoria d’Indústria. Es tindrà en compte, entre altres factors, el potencial per a desenvolupar sinergies.
Aquest projecte es realitzarà en quatre fases alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles inclosos en l’Agenda 2030 i el Green Deal proposat per Europa. La primera fase, que està previst desenvolupar el setembre de 2023, contempla la presentació i difusió del projecte, la capacitació d’empreses i la preparació de consultes personalitzades.

La segona fase, que es durà a terme d’octubre a desembre de 2023, consistirà en la realització de visites a empreses acompanyades d’una anàlisi legal, la recol·lecció de dades i una tutorització. En la tercera fase, el gener de 2024, s’executarà l’anàlisi dels resultats i el lliurament d’informes personalitzats. Per a acabar, en la fase quarta, de febrer a abril de 2024, es farà lliurament de l’informe final, incloent-hi identificació d’oportunitats i conclusions.

L’economia circular és, segons la Comissió Europea, l’oportunitat més gran perquè cresca el nivell de producció de les empreses a través de la simbiosi circular. Lourdes Galiana ha destacat que “amb aquest procés que s’inicia de manera imminent es pretén que Sant Vicent emprenga un canvi exemplar quant a gestió de residus i recursos i en l’atracció i retenció de talent en les àrees industrials, tot això a fi de contribuir a la dinamització de l’economia circular a la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen − fifteen =