Urbanisme encarrega a la Universitat d'Alacant un estudi per a analitzar i plantejar estratègies d'intervenció en la cementera

L’alcalde, Pachi Pascual, avança que “és un primer pas per a sotmetre a anàlisi aquest ambiciós projecte per al desenvolupament de noves infraestructures i serveis”

Urbanisme encarrega a la Universitat d'Alacant un estudi per a analitzar i plantejar estratègies d'intervenció en la cementera
09/11/2023 -

L’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha encarregat a la Universitat d’Alacant la realització d’un estudi sobre les possibilitats d’ús dels terrenys de l’antiga cimentera situats en el municipi.

La Junta de Govern ha aprovat en la seua última sessió l’adjudicació d’un contracte a favor del departament d’Edificació i Urbanisme de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant per a dur a terme els treballs d’anàlisis, diagnòstic i estratègies d’intervenció en aquests terrenys sota la direcció del catedràtic d’Urbanisme Pablo Martí i la professora titular d’Urbanisme Leticia Serrano.

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Pachi Pascual, ha explicat que “és un primer pas per a sotmetre a estudi aquest ambiciós projecte que requereix la consulta d’experts per a prendre decisions fonamentades en criteris tècnics des del punt de vista econòmic, patrimonial i sociològic”.

El primer edil ha assegurat que “volem que la ciutat dispose de més sòl dotacional per al desenvolupament de noves infraestructures i serveis en el futur i, per a aquesta comesa, l’entorn de l’antiga cimentera és un dels espais més adequats; no obstant això, totes les decisions que es prenguen han d’estar ben fonamentades i justificades, i per això és important escoltar el criteri d’especialistes de la Universitat d’Alacant”.

Pascual ha remarcat que “estem treballant des del primer dia per a fer realitat la nostra proposta per al creixement de Sant Vicent que inclou la reconversió de la cimentera”. Aquesta transformació, segons ha detallat, compatibilitza la conservació del patrimoni històric industrial amb la construcció de noves instal·lacions esportives, culturals i d’oci integrats a la ciutat i també la reserva de terrenys per a la instal·lació d’empreses tecnològiques, en sintonia amb el Parc Científic de la Universitat d’Alacant.

El projecte inicia el seu recorregut amb l’aprovació d’un primer contracte que s’ha adjudicat per un import pròxim als 10.000 euros que es posarà en marxa aquest mateix mes amb la finalitat d’examinar una possible intervenció municipal en la cimentera i els seus voltants.

La proposta urbanística va ser una de les necessitats d’inversió plantejades a la delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve, en la primera trobada mantinguda amb l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig el mes de setembre passat. Pachi Pascual ha manifestat que “som molt conscients que, donat el volum d’aquesta important reconversió urbana, per a dur-la a terme és necessària la col·laboració d’altres administracions com la Generalitat Valenciana, i així li ho hem traslladat a la seua màxima representant a la província, i també és important l’assessorament que rebrem per part de la Universitat d’Alacant”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 17 =