La Regidoria de Sanitat implantarà el servei d'Infermeria en els sis centres educatius de Sant Joan

Un professional d’Infermeria donarà suport tècnic en col·legis col·laboració amb Educació

La Regidoria de Sanitat implantarà el servei d'Infermeria en els sis centres educatius de Sant Joan
31/03/2023 -

La junta de govern ha determinat resoldre un dels assumptes que, la regidoria de sanitat a Sant Joan a càrrec de Julia Parra, va prometre a principis del mandat: la introducció d’un professional d’infermeria en els centres escolars.

Amb això, es persegueix la promoció de la salut a l’escola i enfortir part del treball de l’educador a través del desenvolupament de les habilitats per a la vida (dimensió personal, relacional i mediambiental) promovent així la responsabilitat personal, incorporant coneixements, actituds i hàbits saludables.

En aquesta línia, Julia Parra ha reivindicat que “s’està donant emplene a un dels compromisos a l’inici del mandat, quan vaig manifestar la meua intenció d’impulsar aquest servei, hui dia molt necessari per a abordar problemàtiques que es fan molt visibles en els centres educatius, com a trastorns alimentaris, drogodependències o l’educació sexual. És un esforç que fa l’ajuntament, dotant de pressupost un servei necessari ja que ens té oblidats la Conselleria de Sanitat. A l’Ajuntament de Sant Joan sí que ens preocupem i atenem aquest servei, reclamant per la comunitat educativa, enfront de la deixadesa de la Conselleria”, ha assenyalat l’edil de Sanitat de Sant Joan.

Sant Joan d’Alacant pertany a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, es troba en Xarxa Salut i, a més, ahir en el ple municipal es va presentar la incorporació del municipi a l’Estratègia Nacional de Promoció de la Salut i Prevenció del Ministeri de Sanitat. En aquest sentit, la Regidoria de Sanitat que dirigeix l’edil Julia Parra impulsa el seu compromís de treballar per la promoció de la salut ampliant l’equip professional i els serveis que es presten amb la pròxima contractació d’un o una professional d’Infermeria, els principals àmbits de la qual d’intervenció seran l’àmbit educatiu amb la implementació d’actuacions relacionades amb l’educació per a la salut, l’àmbit familiar, i comunitari.

L’existència d’un professional d’Infermeria, dependent de la Regidoria de Sanitat, se situarà en un equip interdisciplinari format per la tècnica en Acció Social i de Prevenció d’Addiccions (UPCCA), creant així una estreta coordinació amb el centre escolar i creant un ambient idoni en el centre per a orientar i educar a famílies, docents i alumnat, volent suposar un complement a les actuacions desenvolupades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en la seua Cartera de Serveis i Programes en l’entorn educatiu.

Centres educatius que comptaran amb aquest servei

Aquesta acció es desenvoluparà en col·laboració amb els sis centres escolars presents a Sant Joan i amb la Regidoria d’Educació: aquesta llista inclou al CEIP Crist de la Pau, El Romero, Rajoletes, el Col·legi La nostra Senyora del Carmen, i els IES Lloixa i Luís García Berlanga.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − five =