Setmana Santa Elx 2023: aquesta és la programació completa i tots els actes

La I Tamborrada ‘Ciutat d’Elx’ se celebrarà el Dissabte Sant, 8 de març, en la Plaça de Baix

Setmana Santa Elx 2023: aquesta és la programació completa i tots els actes
28/03/2023 -

La Setmana Santa d’Elx torna als carrers de la ciutat enguany després que la pandèmia impedira la seua celebració l’any passat. La Regidora de Festes, Mariola Galiana, i el president de la Junta Major de Confraries i Germanors, Joaquín Martínez, van presentar el programa de processons en una roda de premsa celebrada aquest matí.

L’edil va informar que es distribuiran 28.000 exemplars de la guia de butxaca que conté els horaris de totes les processons que se celebren amb motiu de la Setmana Santa il·licitana, així com els recorreguts d’aquestes. Els programes podran ser recollits en les casetes de venda de cadires que s’instal·len en la Plaça de Baix, en la Regidoria de Festes i en l’Oficina de Turisme a partir de demà.

S’han recuperat els recorreguts tradicionals que es van veure afectats l’any passat per la pandèmia, atés que es va acordar no transitar pels carrers més estrets del centre, amb l’objectiu d’evitar grans aglomeracions de persones en llocs reduïts.

Quant a les variacions en els recorreguts processionals de la Setmana Santa a Elx 2023, la Confraria del Lavatorio ha avançat el seu horari tradicional d’eixida fins a les 17.45 hores i serà la primera a accedir a la Plaça de Baix en la vesprada del Diumenge de Rams. La Germanor de la Llançada modifica el seu recorregut per a accedir a Plaça de Baix per Alfons XII i arribar fins a la Basílica de Santa María per a retornar a la Parròquia de Sant Joan. Per part seua, la processó de Dijous Sant de la Germanor de la Flagel·lació i Gloria realitzarà la seua entrada a la plaça de Baix per Alfons XII, en lloc de per el carrer Carmen, com era habitual.

Una altra de les innovacions del programa és que es recull l’ordre de la processó de Diumenge de Rams, en el qual s’ha definit expressament el tram de la mateixa destinat a les persones del públic que desitgen participar portant les tradicionals palmes. Serà després dels rams trenats d’artesania, tancant aqueix grup la colla de Dolçaina i Tabalet.

A més, se celebrarà la I Tamborrada ‘Ciutat d’Elx’ el dissabte 8 de març en la Plaça de Baix, on després de la cercavila prèvia pel centre de la ciutat, es realitzarà a les 12.00 hores l’acte denominat “Trencar l’hora” que suposarà l’inici del toc de tambor simultanege de centenars de persones. S’espera la participació en aquest nou acte de les bandes de tambors de les confraries il·licitanes i també de totes aquelles persones que ho desitgen tant de les pròpies germanors de la ciutat com del públic en general.

Per part seua, el president de la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa, Joaquín Martínez ha informat que el dimecres 29 de març s’obrirà al públic la caseta de venda de localitats amb horari de 10.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores i que romandrà oberta fins al Divendres Sant, 7 d’abril.

El responsable de l’entitat confrare ha agraït la gran faena realitzada per la Regidoria de Festes per a coordinar tots els serveis necessaris per a portar a bon terme l’important volum d’actes processionals. Així mateix, ha destacat que el preu de les localitats és de 5 euros per a les processons de Diumenge de Rams a la vesprada fins al Dijous Sant, i de 7 euros per a les localitats del Divendres Sant.

A més, en la Plaça de Baix, com és habitual, s’habilitarà una zona perquè les persones amb cadires de rodes puguen presenciar les procesiones de la Setmana Santa d’Elx de manera gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen + 1 =