Terra Natura Benidorm rep a una parella de dholes per a fomentar la seua conservació

El parc ha rebut dos exemplars d’aquesta espècie en perill d’extinció dels quals només queden 2500 exemplars adults en llibertat

Terra Natura Benidorm rep a una parella de dholes per a fomentar la seua conservació
10/03/2023 -

El parc de naturalesa i animals Terra Natura, situat a Benidorm, ha acollit a dos nous habitants, en concret una parella de dholes (Cuon alpinus) una espècie que sol habitar en les selves, boscos i prades de la zona centre i d’Aquest asiàtic. Els dos animals formaran part d’un grup reproductiu amb la finalitat d’afavorir la conservació de la biodiversitat a través de la reproducció de l’espècie.

Per a ser més concrets, els nous veïns de Terra Natura serien Dorinka, procedent del Zoo de Budapest a Hongria, i Balto, que ha recorregut també el seu propi viatge des del Zoo de Magdeburg, Alemanya. Tots dos exemplars comptarien amb dos anys d’edat pel que podrien reproduir-se en haver aconseguit ja la seua etapa adulta.

Dorinka i Balto s’uniran a una parella de dholes ja resident al parc: Kira, una altra femella de sis anys d’edat i Lennon, un altre mascle de 16. L’equip veterinari ha iniciat ja les primeres unions entre els exemplars per a començar un projecte de reproducció amb la finalitat de salvar aquesta espècie que, segons les últimes dades recaptades, només disposaria de tot just 2500 exemplars adults en estat salvatge.

Actualment Terra Natura Benidorm compta amb més de 1500 animals de 200 espècies diferents, de les quals 98 són espècies protegides o en perill d’extinció, participants en programes 19 de reproducció així com 30 projectes de conservació per a ajudar a afavorir la seua continuïtat.

Sobre els dholes o gos jaro

Els dholes, dole o gos jaro tenen la mateixa grandària i gran semblança amb el coiot, però es diferencien pel seu pèl vermellós i el seu caràcter social, ja que viuen en clans. S’agrupen per ramats per a caçar i s’alimenten de xicotets mamífers i rèptils, encara que també poden capturar preses que superen 10 vegades el seu pes. Alguns estudis ens confirmen que aquesta espècie ja habitava la terra en el plistocé.

 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × one =