L'Ajuntament de Torrevella segueix sense demolir la rotonda il·legal de Corts Valencianes quatre anys després

L’anunci previ de la licitació de les obres de demolició va ser anunciat el 26 de juny de 2019

L'Ajuntament de Torrevella segueix sense demolir la rotonda il·legal de Corts Valencianes quatre anys després
10/01/2023 -

L’Ajuntament de Torrevella continua tancant l’orella a un problema que porta arrossegant des de fa quasi quatre anys. A quatre mesos del final de la legislatura, no se sap res sobre el contracte de 148.000 euros respecte a la licitació de les obres de demolició de la rotonda il·legal de l’avinguda de les Corts Valencianes. Això va ser anunciat el 26 de juny de 2019 i continua vigent en el perfil del contractant sense que l’actual govern del PP s’haja atrevit a fixar la seua caducitat.

Al principi, aquestes obres per a la restitució de la legalitat urbanística en la rotonda del sector 13-A-3 de Torrevella havien de demolir una rotonda que els promotors del pla urbanístic limítrof van col·locar en 2007 sobre el vial públic propietat de l’Ajuntament sense autorització prèvia. El motiu? Estalviar-se els terrenys necessaris per a dur a terme l’accés i no restar aprofitament al seu propi pla.

Quant a aquesta rotonda il·legal, compta amb un escàs diàmetre per a una avinguda de quatre carrils, amb un acusat peralt, que estreta a més el carril de servei de l’Institut Las Lagunas amb un terraplé, i ha generat més d’un accident. En un d’ells un vehicle va acabar accidentat al pati del centre educatiu. No obstant això, en els últims anys la velocitat mitjana de l’avinguda s’ha reduït en els últims anys encara que això no ha evitat que algun vehicle es menjara la glorieta.

Va ser l’any 2012 quan l’Ajuntament va obrir expedient de disciplina als responsables de la il·legalitat, per la qual cosa l’assumpte va acabar en els jutjats amb la següent conclusió per al municipi: l’Ajuntament era el responsable de restituir la legalitat perquè va ser el que va consentir que es duguera a terme l’obra sense paralitzar-la. Per això, per a fer complir la sentència -alguna cosa que va assumir l’àrea d’Urbanisme entre 2015 i 2019-, es va tramitar la demolició i el seu cost, i d’ací va sorgir la partida pressupostària i el primer pas del contracte d’obres.

No obstant això, l’àrea d’Urbanisme, que dirigeix ara l’alcalde Eduardo Dolón (PP), no ha fet res per impulsar la restitució de la legalitat i donar compliment a les mateixes resolucions municipals en aquest sentit. Durant el mateix període l’Ajuntament, que impulsa a l’any centenars d’expedients d’infracció per disciplina urbanística als veïns -copades per obres d’ampliació d’habitatges turístics o instal·lacions d’aires condicionats irregulars-, no ha tingut problema a l’hora d’autoritzar noves activitats terciàries a les quals s’accedeix a més des de la rotonda fora d’ordenació -tampoc s’ha tancat al trànsit-. Una gasolinera i safareig, i de manera parcial un nou negoci de menjar ràpid inaugurat en els últims dies, entre altres establiments d’hostaleria que completen el sector terciari 13-A-3.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nine + 19 =