La Cavalcada de Reis Mags de Torrevella torna amb un recorregut més llarg

L’arribada dels reis d’Orient es veurà condicionada per les obres de reurbanització del port

La Cavalcada de Reis Mags de Torrevella torna amb un recorregut més llarg
03/01/2023 -

Torna la il·lusió als carrers amb la Cavalcada dels Reis Mags a Torrevella. Això sí, l’arribada dels reis d’Orient es veurà condicionada per les obres de reurbanització del port, encara que es mantindrà com és habitual. Així, la comitiva real arribarà embarcada en l’oroneta de “els Tabardos” a les cinc de la vesprada del 5 de gener per a començar un recorregut una mica més llarg del normal.

La Cavalcada dels Reis Mags de Torrevella comptarà, com és tradicional, amb una carrossa per a cadascun dels Reis Mags, Melchor, Gaspar i Baltasar, a més d’altres dues per a l’escenificació del portal de Betlem i l’estrela. Per part seua, en La Mata desfilaran dues carrosses amb els Reis Mags i els patges reals.

També incorpora la Cavalcada dels Reis Mags de Torrevella diversos espectacles com l’escenificació del «desig de Nadal», el ballet Bollywood amb 21 ballarines, el ballet Africà o el dels «Carboners» en el qual diferents actors interactuaran amb el públic, a més de l’escenificació del repartiment de cartes -que inclou a huit rucs-, xanquers i el ballet de les estreles.

Durant el recorregut, en el qual també participaran tres bandes de música -es prescindeix de la música enllaunada- es repartiran 2.000 banderes d’Espanya i a més comptarà amb un espectacle equí amb set genets que acompanyen al personatge del rei Herodes.

Els animals que s’empraran en el recorregut -rucs i cavalls- els proporciona una empresa acreditada en benestar animal. I els focs artificials, que sobretot s’empraran en l’espectacle final dels carboners, són “freds”, és a dir no generen soroll, i no tenen impacte en els espectadors sensibles al soroll ni en els animals.

Horari i recorregut

La Cavalcada dels Reis Mags de Torrevella començarà a les 17.00 hores al carrer Faleria, on estaran situades les carrosses. Des d’allí, s’iniciarà el recorregut per l’avinguda del Passeig Vista Alegre, avinguda del passeig  de La Llibertat, el carrer Ramón y Cajal, Zoa i Ramón Gallud, carrer Patricio Pérez fins a Cavaller de Rodas i s’arribarà a l’església.

Una vegada allí, en la façana de l’església de la Immaculada estarà preparada la tradicional adoració al xiquet, on Melchor dirigirà unes paraules. Després, la comitiva real serà rebuda per la Corporació a l’Ajuntament.

Per tant, la façana de l’església de la Immaculada es convertirà en el portal de Betlem a la qual arribaran els Reis Mags per a realitzar l’escenificació de l’Adoració al Xiquet Jesús.

Dies previs

Els dies 3 i 4 estarà instal·lat un portal de Betlem en la façana de l’església de la Immaculada amb els patges reals i recollida de cartes de quatre i mitja de la vesprada a set i mitja, igual que en la plaça d’Encarnación Puchol en La Mata el mateix dia 4, amb horari de quatre i mitja a sis i mitja.

Pressupost Cavalcada Reis Mags Torrevella

En la Cavalcada dels Reis Mags de Torrevella participaran fins a 200 persones. L’Ajuntament ha invertit 209.000 euros en l’organització d’aquesta Cavalcada i -la que també recorrerà la pedania de La Mata amb inici en l’avinguda dels Europeus a les 18.30 hores del dia 5 de gener per a recórrer el carrer Major fins a la parròquia de La nostra Senyora del Rosari-.

L’empresa adjudicatària és Baluard, que en la mateixa jornada ha d’organitzar la realització de les cavalcades d’Oriola i Oriola Costa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × one =