El grup social ONCE confirma el seu compromís de col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevella

S’ha proposat al Grup Social ONCE a formar part de la Mesa de Digitalització, Accessibilitat i Sostenibilitat del Consell Municipal de Turisme

El grup social ONCE confirma el seu compromís de col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevella
09/08/2022 -

L’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha mantingut una reunió de treball amb el director de l’ONCE a la Vega Baixa, Vicente J. Vázquez, en la qual també han participat el regidor d’Accessibilitat, Tomás Ballester, la regidora d’Infraestructures, Sandra Sánchez, i el regidor de Seguretat i Emergències, Federico Alarcón, per a comptar amb la col·laboració de l’organització en els diferents projectes que s’estan escometent en el terme municipal.

Vicente J. Vázquez ha comentat diversos temes relacionats amb les persones amb dificultat visual, així com altres discapacitats, com és l’accessibilitat als carrers, destacant la importància dels semàfors acústics per a aquestes persones i l’adaptació del paviment concorde a les seues necessitats.

Eduardo Dolón li ha traslladat en aquest sentit que s’està duent a terme diferents projectes amb l’objectiu que Torrevella siga una ciutat accessible per a totes les persones, sent aquest un compromís que va adquirir amb la ciutadania. Mostra d’això són les plaques informatives situades en els diferents edificis municipals que comptes amb la denominació en braille.

En la reunió també s’ha abordat l’accessibilitat a la informació, educació i a l’oci perquè, les persones amb discapacitat, puguen gaudir amb normalitat de la seua assistència a concerts, exposicions, així com a una educació inclusiva. El regidor d’Accessibilitat ha destacat en aquesta matèria els espais reservats en els diferents esdeveniments que la ciutat ja ha posat en marxa, com és el carnestoltes, o els diversos esdeveniments esportius, com el pas de la Volta Ciclista Espanya o el Campionat Iberoamericà d’Atletisme.

Per part seua, Sandra Sánchez, ja ha mantingut reunions de treball en matèria d’accessibilitat i infraestructures, així com ha visitat zones del terme municipal amb tècnics de l’ONCE per a incloure en totes les actuacions que es facen en el municipi les necessitats per a les persones amb discapacitat.

Respecte als semàfors acústics, des de la regidoria de Trànsit, s’estan posant en marxa la implementació d’aquests. Recentment, en l’avinguda Desiderio Rodríguez, s’han instal·lat semàfors amb tecnologia Passblue. Un sistema que funciona mitjançant Bluetooth, amb el qual les persones amb discapacitat visual l’accionaran quan vagen a passar per ell. Aquest sistema suposa un augment de la seguretat viària, així com garantir una millor convivència entre tots els veïns.

També s’ha proposat al Grup Social ONCE al fet que entre a formar part de la Mesa de Digitalització, Accessibilitat i Sostenibilitat del Consell Municipal de Turisme, ja que es tracten temes en els quals el grup ONCE pot aportar les necessitats que es troben les persones cegues i amb altres discapacitats en les infraestructures del mitjà urbà.

L’alcalde de Torrevella va ressaltar en la reunió les iniciatives en matèria esportiva que està realitzant la ciutat, com la creació de l’escola esportiva municipal adaptada, els projectes en matèria de turisme i cultura en els quals es troben treballant, així com les pròximes iniciatives a posar en marxa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × two =