Torrevella adquirirà un nou sistema de seguretat i videovigilància

Torrevella adquirirà un nou sistema de seguretat i videovigilància
29/04/2022 -

El regidor d’Educació i Innovació Ricardo Recuero, i la regidor de Sectors Productius, Rosario Martínez, han presentat en el matí de hui els projectes que realitzaran en les seues respectives àrees entre els quals destaquen la posada en marxa del centre de ciberseguretat, la creació de punts d’assistència digital per a facilitar l’accés a la seu electrònica a tots els ciutadans, una nova edició de la campanya bo consum o la remodelació de la planta baixa de la Plasa.

La regidoria d’Innovació, entre les actuacions que realitzaran durant aquest any 2022 es troba la renovació de les cambres de Patrimoni i Trànsit, amb una dotació de 20.000€ i 50.000€ respectivament. A més, es realitzarà una inversió de 500.000€ per a l’ampliació de les càmeres de seguretat que estan instal·lades per tota la ciutat. Totes elles comptaran amb el seu programari i maquinari corresponent amb l’última tecnologia de videovigilància i seguretat. Ricardo Recuero ha anunciat la posada en marxa del centre de ciberseguretat de tot l’ajuntament, els seus edificis i de tota la gestió digital per part de l’administració local.

Recuero ha presentat el Pla d’Automatització de Processos, amb una inversió de 250.000€, que permet que els processos d’interacció amb l’administració local estiguen automatitzats, la qual cosa suposa un salt de qualitat en l’atenció al ciutadà. “El primer que farem serà una auditoria en la qual es van analitzar els defectes que té el nostre actual sistema per a poder millorar-los i posteriorment afrontar amb un gran contracte, que ens permetrà donar una resposta massiva a les necessitats que hem detectat”, ha explicat el regidor d’Innovació.

ALFABETITZACIÓ DIGITAL I POSADA EN MARXA DE LLOCS DIGITALS

Entre les accions a desenvolupar per part de l’àrea d’Innovació també es troben les actuacions per a la ciutadania amb el projecte d’alfabetització digital. Des de l’entrada de la seu electrònica s’ha detectat una bretxa entre les persones que poden accedir a ella i les que, per diferents problemes, no poden fer-ho. És per això que des de la regidoria es treballa a superar aquest biaix amb la creació d’una unitat d’assistència digital ciutadana. Un sistema d’ajuda al ciutadà per a realitzar qualsevol tipus de tràmit a través de la seu electrònica. Així mateix, es crearan diferents llocs digitals en les instal·lacions municipals que estaran equipats amb ordinador, impressora i escàner per a facilitar la realització de tràmits digitals. “El nostre objectiu és que tots els ciutadans tinguen la possibilitat d’acostar-se a la seu electrònica des de les eines que va establir la regidoria d’Innovació”, ha ressaltat Recuero.

AJUDES PER Al TRANSPORT D’ESTUDIANTS DE CICLES FORMATIUS

En matèria d’Educació Ricardo Recuero ha anunciat que, fruit de l’aposta que l’equip de govern té pel transport escolar i les beques universitàries, en les quals treballen des de fa diversos cursos, s’està treballant a ampliar les ajudes als estudiants de graus formatius que han de desplaçar-se a altres municipis per a continuar amb els seus estudis. D’aquesta manera, els alumnes que estudien aquests nivells educatius podran tindre una subvenció per part de l’Ajuntament per a contribuir amb les despeses de desplaçament. Quant al contracte de manteniment dels centres educatius Recuero ha assenyalat que “estem a punt de signar el contracte de manteniment de centres docents. Un contracte que ens va permetre realitzar un adequat manteniment de tots els centres”. Des de la regidoria d’Educació es va posar en marxa un sistema d’atenció a la comunitat educativa. En l’actualitat l’Ajuntament de Torrevella compta amb un servei de detecció, prevenció i actuació en cas d’absentisme i assetjament escolar. El nou sistema pretén donar un servei a les famílies, docents, equips directius o per a qualsevol ciutadà que necessite una orientació en matèria educativa.

REMODELACIÓ DE LA PLANTA BAIXA DE LA PLASA

Quant a les inversions que es desenvoluparan des de la regidoria de Comerç, Hostaleria i Indústria es troba una nova edició de la campanya Bonoconsumo. “Actualment estem immersos en la 4a edició, que finalitzarà el pròxim 20 de juny. Pel que volem posar en marxa una nova edició passat l’estiu per a continuar potenciant el comerç local abans que comença la campanya de Nadal i continuar sent una bomba d’oxigen per als establiments comercials del municipi”, ha ressaltat Rosario Martínez.

La regidor de Comerç ha ressaltat les actuacions que es desenvoluparan en La Plasa després de l’estudi d’alternatives que s’ha realitzat. Es farà una reordenació dels llocs juntament amb l’obertura de la planta baixa a tots els carrers perimetrals en les quals es va realitzar una reurbanització de tot el seu entorn. “Amb aquesta obertura a l’exterior volem donar-li a aquest espai una imatge nova i dinamitzar aquesta zona”, ha afegit la regidor de Comerç.

D’altra banda, s’ha presentat l’Hotel d’Associacions, que compta amb una inversió d’1.000.000€. Es recondicionarà l’edifici multiusos que anava a ser destinat al nou museu de la Setmana Santa. En ell es crearà un espai amb xicotetes sales de reunions dotades amb mobiliari i armaris privats perquè les associacions locals puguen realitzar les seues reunions i treballar en els seus projectes. L’edifici compta amb tres plantes de soterrani. Dos d’elles aniran destinades a magatzem i la planta -1 serà una sala d’actes i multiusos, mentre que la planta baixa estarà ocupada per la recepció. L’edifici compta amb 5 plantes més àtic. Les plantes 4 i 5 estaran destinades a l’hotel d’associacions, mentre que la planta 1 albergarà el viver d’empreses amb 4 despatxos destinats a l’Agència de Desenvolupament Local (ADL). La segona planta estarà destinada al Centre d’Oci Juvenil amb 2 sales per edats de la regidoria de Joventut. La planta tercera respon a una de les necessitats de les agrupacions locals municipals, per la qual cosa es crearan 2 sales d’assajos per a cors i grups de música. Finalment, en l’àtic estarà destinat al departament de riscos laborals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × three =