Torrevella recupera les festes de la Verge del Carmen

Torrevella recupera les festes de la Verge del Carmen
01/07/2022 -

A partir demà dissabte, 2 de juliol, comencen a celebrar-se els actes en honor a la Verge del Carmen, patrona de mariners i pescadors, que de nou es recuperen íntegrament amb l’organització de la Confraria de Pescadors i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Torrevella. Les festes es prolongaran fins dissabte que ve 16 de juliol, Dia de la Verge del Carmen.

El guió d’actes comença demà en la Llotja del Peix, amb una jornada dedicada als components dels centres d’educació especial ALPE I APANEE. La Confraria de Pescadors oferirà un menjar als integrants d’aquests dos centres, havent programat també un espectacle d’animació infantil.

La programació es reprendrà el dissabte, 9 de juliol, a les 20.00 hores, amb una missa solemne a l’Església Parroquial del Sagrat Cor de Jesús, en el tradicional Barri de Pescadors. L’ofici s’aplicarà en sufragi de tots els homes i dones que han dedicat la seua vida a la mar. Després, amb l’acompanyament de la banda de la Unió Musical Torrevejense s’iniciarà una Ofrena Floral davant el Monument al “Home de la Mar”, que acabarà amb el cant de la Salve Marinera a càrrec de la Massa Coral “José Hódar”, que també cantarà la missa.

Ja el divendres, 15 de juliol, de nou en la Llotja del Peix tindrà lloc l’esperat Concurs de Paelles, organitzat per la Confraria de Pescadors i que atorgarà premi a les tres primeres seleccionades pel jurat. El concurs estarà ambientat per una xaranga i al mateix estan convidats tots els pescadors.

En la jornada principal del 16 de juliol, festivitat de la Verge del Carmen, a les 8.00 hores, donarà principi una Diana Musical i també al matí se celebrarà un dels actes clàssics i tradicionals d’aquestes festes, com és la CUCANYA MARÍTIMA, en el Port Pesquer. Ja a la vesprada, a les 20.00 hores, tindrà lloc la Solemne Missa a l’Església de la Immaculada, oficiada pel rector Manuel Martínez Rocamora i amenitzada per la Massa Coral “José Hódar”, dirigida per Miguel Guerrero. A la seua finalització s’iniciarà la processó amb la imatge de la Verge del Carmen fins a l’interior del Port Pesquer, continuant amb la processó marítima. Al final del recorregut marítim s’interpretarà la Salve Marinera i es dispararà un castell de focs artificials, en les mateixes instal·lacions del port. Finalment, es reprendrà la processó fins a l’Església de la Immaculada.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eight − 3 =