L'ADDA obrirà a l'octubre la temporada simfònica que inclou una vintena de concerts i l'òpera Carmen

El programa es desenvoluparà entre octubre de 2021 i juny de 2022 i combina grans partitures de la història amb destacats solistes alacantins i espanyols

L'ADDA obrirà a l'octubre la temporada simfònica que inclou una vintena de concerts i l'òpera Carmen
01/06/2021 -

Orquestres internacionals, directors i solistes de gran prestigi es donaran cita en l’ADDA al llarg de la pròxima temporada simfònica, composta per una vintena de concerts i la que serà la major producció escènica realitzada a l’Auditori fins ara, l’òpera Carmen. Així ho ha anunciat aquest matí la vicepresidenta de la Diputació d’Alacant i diputada de Cultura, Julia Parra, qui ha assenyalat que les actuacions començaran el dia 1 d’octubre de la mà d’ADDA Simfònica.

Parra ha manifestat que el nou calendari s’afronta amb més positivitat i millors expectatives. “Després d’haver superat els primers moments de la pandèmia, tornem amb la il·lusió de poder oferir una programació completa i amb un aforament del 100%, sense interrupcions ni dificultats que ens impedisquen gaudir de la millor música en directe al nostre auditori”, ha dit la vicepresidenta provincial.

La titular de Cultura ha agraït el treball realitzat pel director artístic i musical de l’ADDA, Josep Vicent, i el seu equip, per a aconseguir portar a l’auditori provincial un cartell de primer nivell. I també ha mostrat el seu orgull “pel salt qualitatiu que ha donat ADDA·Simfònica, que aquesta temporada brillarà al costat de formacions com l’Orquestra Simfònica de Radi Viena o la Filarmonica della Scala de Milà”.

Per part seua, Josep Vicent ha explicat que la programació té dos eixos molt importants que són, d’una banda, les grans partitures simfòniques de la història i, per un altre, els grans solistes alacantins i espanyols que són referent, entre ells Julia Gállego, Judith Jauregui, Conrado Moya, Cristina Faus, Joaquín Riquelme, Leticia Moreno, Cristóbal Soler, Antonio Gandia, Lorena Valero, Isabel Villanueva o Javier Perianes.

Sobre les orquestres convidades, ha assenyalat la rellevància que estiguen “grans icones com la Filharmònica de la Scala de Milà, Elbphilharmonie Orchestra i moltes altres que fan que aquesta temporada estiga a l’altura dels grans auditoris del món i, a més, siguem pioners en la volta a la normalitat amb aquesta energia”.

A l’escenari de l’auditori alacantí pujaran altres orquestres de primera línia com la Rundkunk Sinfonieorcherter Berlin, l’Orquestra del Teatre Mariinsky amb Valery Gergiev, qui també dirigirà ADDA·Simfònica, o la Simfònica Ràdio Viena amb Marin Alsop, entre altres. També formaran part de l’elenc de figures clàssiques Sir András Schiff dirigint la Simfònica de Düsseldorf, Julia Fischer al capdavant de l’Academy of St Martin in The Fields o les germanes Labèque al costat d’ADDA·Simfònica dirigida per Josep Vicent.

A més, el calendari inclourà la representació de Carmen amb l’insigne director d’escena Emilio Sagi, medalla d’or al Mèrit en les Belles arts 2020, al capdavant d’un elenc d’artistes espanyols i alacantins al costat d’una coral de veus integrada per formacions de tota la província: l’Orfeó Crevillentí, el Cor del Teatre Principal d’Alacant i la Companyia Lírica Alacantina, així com xiquets del cor Germans Maristes d’Alacant.

El responsable de l’ADDA hi ha incidit a més en què aquesta nova proposta “és la més celebrativa de totes per la quantitat de solistes, per la qualitat de la programació i també pel fet que tornem a recuperar la intensitat programàtica per a poder tornar a abastar al nostre públic habitual”.

Calendari de Concerts

El mes d’octubre acollirà les tres primeres audicions de la nova temporada simfònica. ADDA·Simfònica inaugurarà el calendari amb ‘Festiva’, el divendres 1 i amb ‘Triava’ el dia 15, mentre que la NDR Elbphilharmonie Orchester tancarà el mes el dimecres 27 amb ‘Fantasia Romàntica’. El dijous 2 de desembre la Rundkunk Sinfonieorcherter Berlin oferirà ‘La gran’, mentre que ADDA·Simfònica interpretarà ‘Imperial’ el divendres 17 per a tancar l’any i ‘La nit dels maies’ el 14 de gener per a iniciar el 2022. També al gener tindrà lloc el concert ‘Tità’ de la Filharmònica dellla Scala el dimarts 25.

Al febrer, l’Orquestra del Teatre Mariinsky oferirà ‘Carta Blanca’ el divendres 4 i ‘Connexió expressiva’ al costat de ADDA·Simfònica el dissabte 5, dos concerts recuperats de la temporada anterior que van ser ajornats a causa de la pandèmia. L’agrupació alacantina també actuarà el divendres 18 amb ‘Simfonia espanyola’ i la Orchestre de la Suisse Romande finalitzarà el mes el dissabte 26 amb ‘De l’esperança’.

ADDA·Simfònica començarà i acabarà el cartell del mes de març el divendres 11 amb ‘Gala lírica’ i el dijous 31 amb ‘La cançó de la terra’, mentre que l’Orquestra Simfònica Ràdio Viena interpretarà el concert ‘La resistència’ el dissabte 19. A l’abril, la temporada simfònica celebrarà dues audicions, ‘El mandarí meravellós’ el dia 7 amb l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf i ‘Els planetes’ amb ADDA·Simfònica, el divendres 29 d’abril.

També l’orquestra alacantina iniciarà la programació de maig amb ‘De la naturalesa’ el dissabte 7, seguida de la Swedish Symphony Orchestra amb ‘El destí’ el dia 13 i per Academy of St Martin in the Fields que oferirà ‘Concertant’ el dijous 19 de maig. Festiva culminarà al juny de la mà de ADDA·Simfònica i el concert titulat ‘De la llibertat’, el divendres 3 de juny.

Entrades i abonaments

La data per a la renovació d’abonaments complets és del 2 al 26 de juny, les de la renovació d’abonaments parcials de l’1 al 10 de juliol i les dates per a adquirir els nous abonaments seran del 13 al 20 de juliol de 2021. Així mateix, l’adquisició d’entrades individuals podrà dur-se a terme des del 26 de juliol i inclouen descomptes de fins al 30% per a menors de 30 i majors de 65 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 7 =