Celebrar Sant Jordi a Alacant: llibres, roses i dracs

La Fira Literària Sant Jordi a Elx i regalar una rosa i un llibre serà un dels plans ineludibles en aquest cap de setmana

Celebrar Sant Jordi a Alacant: llibres, roses i dracs
21/04/2023 -

Malgrat que és una tradició que a priori té un arrelament especial a Catalunya no han faltat voluntaris per a sumar-se a aquesta celebració tan màgica, sobretot en les comunitats confrontants i que comparteixen vicissituds amb l’idioma com València o Alacant, on molts ja han adoptat aquesta tradició tan màgica com pròpia.

Quina és la història de Sant Jordi?

Compte la llegenda que, en un lloc remot de Capadòcia, habitava un drac que atemoria als habitants dels pobles veïns. Cada dia, se li servien dos corders perquè estiguera assaciat. Això no va ser suficient per al drac així que van acordar que seria, un corder i una persona triada a l’atzar. Un dia li va tocar a la filla del rei, Sant Jordi que s’havia enamorat perdudament de la princesa va decidir matar al drac i on es va vessar la sang va brollar un roser. És per això que, Sant Jordi també és el dia dels enamorats a Catalunya. Així, la tradició popular dicta que cal regalar una rosa, al que se suma el dia del llibre que celebra la resta del país i que; al seu torn, commemora la defunció de figures com Cervantes i Shakespeare. Pel que el resultat és regalar un llibre i una rosa al nostre enamorat/a.

Per això, moltes floristeries s’omplin de roses roges aquest cap de setmana i centenars de persones van en cerca d’aqueix llibre, més o menys encertat per als seus sers estimats. Però no sols això, a la província d’Alacant podrem gaudir de les següents fires, esdeveniments i plans per a celebrar el dia del llibre i també la Diada de Sant Jordi sense necessitat de viatjar:

Fira Literària Sant Jordi a Elx

La Plaça del Congrés Eucarístic acull els dies 22 i 23 d’abril aquest certamen que comptarà amb presentacions de llibres, taules redones, activitats infantils i concerts per als amants de la literatura.

Passeig Gadea a Alacant

D’algun temps ençà l’Avinguda de Gadea en el centre d’Alacant compta amb la presència de casetes amb llibres de segona mà, edicions d’extraordinari valor i articles que faran les delícies dels més puristes el pla? Un café en Sotelo 10 i tafanejar fins a caure la nit.

Fira del llibre d’Alacant 2023

D’altra banda, la 53a edició de la Fira del Llibre d’Alacant se celebrarà en la Plaça Sèneca del 5 al 14 de maig amb l’objectiu d’incrementar la presència d’autors alacantins i l’agenda d’activitats per al públic.

Vaga dir que, si viatjar un parell d’hores no és un problema, una opció ideal és La Fira del Llibre de València, la segona més antiga d’Espanya celebrant la seua 58a edició i que se celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig de 2023 als Jardins de Vivers, d’especial bellesa en aquesta època de l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 2 =