Alacant i Elx acullen aquest diumenge dos concerts simfònics simultanis

Un total de 25 agrupacions musicals de tota la província oferiran de manera conjunta dues audicions obertes al públic

Alacant i Elx acullen aquest diumenge dos concerts simfònics simultanis
15/11/2023 -

La música simfònica i la interpretació de cançons populars a través d’instruments de vent, fusta, metall i percussió inundaran les dues principals ciutats de la província d’Alacant. L’esplanada del Port d’Alacant i la plaça del Centre de Congressos d’Elx acullen aquest diumenge 19 de novembre a les 12.00 hores dos concerts simultanis oberts al públic. Es tracten dels actes centrals que ha organitzat la Generalitat Valenciana amb motiu de la celebració el pròxim dia 23 de Santa Cecilia, patrona dels músics.

Les bandes constitueixen un dels majors patrimonis culturals de la Comunitat i per a retre homenatge a la seua determinació, dedicació i amor a la música, un total de 25 agrupacions musicals de diferents municipis de tota la província delectaran al públic amb sengles actuacions a Alacant i Elx. La delegada del Consell a la província, Agustina Esteve, ha animat a tots els alacantins i il·licitans a acudir a aquesta cita musical, al mateix temps que ha reconegut “l’enorme talent” dels centenars de músics joves que integren les bandes de música en tot el territori.

On i com seran els concerts?

En el cas de la capital alacantina, el concert es desenvoluparà a l’esplanada del Port d’Alacant. L’audició serà dirigida per Rafael García Vidal, membre de l’Associació Nacional de directors de Banda, on s’interpretaran conegudes obres populars com ‘Paquito el chocolatero’, Festa a Benidorm o Les Fogueres de Sant Joan.

En aquest concert intervindran 15 agrupacions musicals, entre les quals destaquen bandes com la Societat Unió Musical “L’Artística”, de Novelda; Societat Musical “La Lira”, de l’Alfàs del Pi; Societat Musical “Lira Relleuense”; Societat Musical l’Illa de Benidorm; Va unir Musical Tàrbena; Societat Música “L’Harmonia”, d’Alacant; Agrupació Musical “Mediterraneo”, de La Vila Joiosa; Unió Musical Ciutat d’Assís, d’Alacant, l’Agrupació Musical SCD Carolina, també d’Alacant, així com les associacions musicals d’Orxeta, Pego, Aigües, Xaló i Pedreguer.

Per part seua, la fagotista Celia Torà, actual directora artística de la Banda de Dons de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat de València, dirigirà a la mateixa hora (12.00h del migdia), però en la plaça del Centre de Congressos d’Elx a un total de deu agrupacions musicals.

En aquest cas, les bandes encarregades d’interpretar aquest concert seran la Unió Musical de Torrellano, Unió Musical de Sant Bartolomé; Unió Musical de Sant Fulgenci; Societat Musical “L’Amistat” de Villafranqueza; Unió Lírica Orcelitana d’Oriola; Unió Musical de Redovà; Escola de Música Ciutat d’Elx; Societat Musical i Cultural Verge de les Neus d’Asp; Associació Musique Cultural Eldense “Santa Cecilia”; i l’Associació Musical “L’Esperança” d’Asp.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × four =