El Consorci de Museus celebra a Alacant el Dia Internacional dels Museus amb agitació cultural per a tots els públics

Exposicions, festivals, activitats i trobades per a celebrar la setmana gran de la cultura amb motiu del Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres 18 de maig

El Consorci de Museus celebra a Alacant el Dia Internacional dels Museus amb agitació cultural per a tots els públics
18/05/2022 -

El Consorci de Museus celebra aquest dimecres 18 de maig el Dia Internacional dels Museus i promet fer sentir el ‘poder dels museus’ acostant l’art i la cultura a tota la ciutadania de la província d’Alacant amb una infinitat de propostes que arriben en format de festival, exposicions, activitats educatives i trobades.

“El Dia Internacional dels Museus, que se celebra des de fa 40 anys, ens ofereix l’oportunitat de visibilitzar la cultura i els museus com a vehicle de creixement i intercanvi, com a mitjà d’expressió i agitador de consciències. Aquesta celebració, a més, excedeix els murs dels museus, que ja han aconseguit portar la cultura a la societat, les escoles i els carrers”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Urban Tactics 2022

Coincidint en dates amb el Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres 18 de maig comença Urban Tactics 2022, la primera trobada de música urbana i art de carrer, en el Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant, produït pel Consorci de Museus.

Una proposta l’objectiu de la qual és articular els diferents vessants culturals que sorgeixen de l’àmplia etiqueta del que es coneix com a ‘cultura urbana’, on la música, el ball, el grafiti i la moda es donen la mà en una completa programació de tallers, conferències, ‘markets’, concerts i trobades.

R de Rumba, ErikHervé, Cuinant Skills, Kiamya, Luisaker, Taller Antropoloops, Tale Flow o Picolo són alguns dels noms que es donaran cita des del 18 fins al 21 de maig en aquesta primera edició a Alacant.

La importància de l’educació

Dins del programa educatiu del Consorci de Museus, dijous que ve 19 de maig, el professorat de Secundària té una cita en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) amb ‘Transversalia’, un taller per a professorat que ja arriba a la seua fi després de la seua posada en marxa a Alacant el mes d’abril passat.

El propòsit d’aquest projecte és indagar en les relacions entre les pràctiques artístiques i educatives a través de tallers, seminaris i recursos en línia. Aquestes experiències operen com a espais propositius, laboratoris pedagògics des dels quals formular respostes a aquestes qüestions i dissenyar experiències, situacions i materials per a activar a les aules. La temàtica d’aquest últim taller? ‘Actituds singulars. Resistències contra un món globalitzat’.

També es presentaran els resultats de la convocatòria de ‘Resitències artístiques’ del Consorci de Museus, que compten amb una trentena de creadors per tot el territori de la Comunitat Valenciana activant projectes artístics en centres escolars.

Projecte DONAR 2022

El Projecte DONAR (Dons Artistes Rurals) ja ha resolt la convocatòria de la nova edició d’aquesta iniciativa impulsada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte sorgeix amb el propòsit de visibilitzar els treballs de dones artistes visuals en l’entorn rural, així com generar xarxes laborals i personals dins del seu entorn per al desenvolupament de projectes comunitaris, oferir servei de consultoria, vetlar pels interessos de les artistes i cobrir les seues necessitats formatives a través de cursos, jornades i trobades.

En l’actualitat, les seleccionades de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ?Miriam Barea, Ana Ferrándiz, Luisa Fuster, Macu Jordà, Lliris Matarredona, Sari Miró, Macu Seguí, Isabel Sosa i Diana Ventura? estan treballant en els seus projectes comunitaris i en activitats de formació, per a molt prompte presentar les seues obres en el Centre del Carme.

‘Artistes Alacantins. Art Contemporani de la Comunitat Valenciana’

El passat 27 d’abril es va inaugurar en dues seus artístiques d’Elx ?L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània i la Llotja Medieval? l’exposició ‘Artistes Alacantins. Art Contemporani de la Comunitat Valenciana’ dins del marc de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, que porta des de 2017 adquirint peces amb la finalitat d’impulsar el sector artístic d’Alacant, València i Castelló.

La mostra de L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània d’Elx compta amb la participació d’onze artistes que, mitjançant diferents tècniques i plantejaments estilístics, posen en relleu el bon moment que travessa la creativitat contemporània alacantina, amb obres de Mira Bernabeu, Isidro Blasco, DimaslA, Pau Pascual Galbis, Il·luminada García-Torres, Susana Guerrero, Marla Xacarella, Aurelia Masanet, Cristina de Middle, Juan Carlos Nadal i Luisa Pastor.

Per part seua, des de la sala d’exposicions de la Llotja Medieval d’Elx, s’ha reunit la participació de quatre artistes alacantins que plantegen les seues creacions des de la figuració, conformant escenaris que transiten un món oníric ple de simbolismes, amb els treballs de Pablo Auladell, Miguel Calatayud, Olga Diego i Jesús Herrera. Totes dues exposicions estan disponibles fins al 12 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty − four =