La Diputació d'Alacant aposta per augmentar la programació cultural a Elx a través de l'Institut Juan Gil-Albert

Entre les activitats s’inclourà una visita a l’Arxiu Municipal il·licità, dins del cicle ‘Patrimoni Documental’, i un taller de restauració de paper

La Diputació d'Alacant aposta per augmentar la programació cultural a Elx a través de l'Institut Juan Gil-Albert
01/06/2022 -

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha presentat a l’Ajuntament d’Elx les activitats programades que es desenvoluparan en aquest municipi. La directora cultural de la institució, Pilar Tébar, ha traslladat “l’especial interés que té tant el president de la Diputació, Carlos Mazón, com la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, a desenvolupar un nodrit programa en un dels principals municipis de la província”.

Així ho ha ratificat també Julia Parra, qui ha confirmat que “l’aposta per augmentar la programació cultural a Elx no és només una declaració d’intencions, està clarament recollida en el calendari d’accions confeccionat, en el qual Elx està sempre present”.

Tébar ha detallat durant una trobada amb la regidora il·licitana de Cultura, Marga Antón, que entre els dies 15 de maig i 15 de juny estan programades cinc activitats en aquest municipi. Entre les pròximes, la directora cultural ha destacat que el IAC commemorarà enguany el Dia Internacional dels Arxius amb una visita el 6 de juny a l’Arxiu Històric Municipal d’Elx i un taller de conservació de paper impartit el 7 de juny per la restauradora Gertrud Gómez. Totes dues activitats requereixen inscripció prèvia.

La visita guiada a les instal·lacions de l’arxiu il·licità, situades en l’antic hospital de San José, serà a càrrec de Carmina Verdú, cap de secció d’aquest servei, qui explicarà tant l’organització dels fons i les instal·lacions com el procés de recuperació. Aquesta activitat del cicle ‘Patrimoni Documental’, que es presenta amb el títol “Documents per a un doble Patrimoni de la Humanitat”, inclourà la visualització de diferents documents i informes a la sala d’Investigació.

Les instal·lacions de l’Arxiu acolliran, a més, el taller ‘Conservar el paper, conservar la nostra memòria’, una proposta que mostrarà la importància de preservar el material gràfic com a part essencial per a conéixer el patrimoni històric i cultural.

Així mateix, el 15 de juny se celebrarà en l’Institut Gil-Albert una conferència del director de la Càtedra Dama d’Elx de la Universitat Miguel Hernández, Francisco Vives, sobre els últims estudis de la Dama d’Elx que aprofundeixen sobre la seua indumentària i joies.

En les passades setmanes, l’institut cultural alacantí va organitzar a Elx una visita a l’Hort del Capellà guiada per Gaspar Jaén i unes jornades sobre Ciències jurídiques conduïdes pel vicedegà del Grau en Dret de la Universitat Miguel Hernández, Alfonso Ortega, que van tindre lloc els dies 15 i 25 de maig respectivament.Cicle Descobreix-los/les

D’altra banda, demà dijous, 2 de juny, a les 19.00 hores tindrà lloc a la Casa Bardin una nova sessió del cicle ‘Descobreix-los/les’ sota el títol ‘La ciutat tecnològica i l’abandó de la cultura’. La proposta estarà conduïda per l’arquitecte Alfonso Navarro i comptarà amb la participació del president de la Fundació Mediterrani, Luis Boyer, i del periodista José María Perea.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × three =