El Consorci de Museus reforça les activitats culturals a Alacant

El MACA acollirà una exposició d’Esther Ferrer, la Llotja una de Miguel Calatayud i una altra de Paloma Navares a las Cigarreras

El Consorci de Museus reforça les activitats culturals a Alacant
14/02/2024 -

El Consorci de Museus reforça les activitats culturals a Alacant amb exposicions, projectes audiovisuals i activitats de diverses disciplines artístiques per a enguany. La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, ha participat en el Consell General de l’organisme autonòmic en el qual s’ha donat a conéixer la programació per a enguany i ha destacat “l’interés per potenciar els nostres espais culturals”.

El Consorci de Museus ha presentat una programació amb prop de 80 propostes expositives i culturals en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

“Presentem una potent programació en la qual hem volgut combinar la presència d’artistes d’àmplia i reconeguda trajectòria al costat de la creació més recent, oferint una àmplia visió de temes, formats i disciplines artístiques, des de pintura, escultura, videoart, fotografia, il·lustració, performance, arts escèniques, cinematogràfiques o sonores, entre altres”, ha assenyalat Vicente Samper, director artístic en funcions del Consorci de Museus.

La programació combina projectes procedents de convocatòries públiques, com Trajectòries, Escletxes i V.O, amb noves propostes presentades pel departament d’exposicions del Consorci en estreta col·laboració amb els departaments tècnics dels ens consorciats dependents d’ajuntaments i diputacions provincials.

Oferta cultural

Una de les grans mostres de l’any serà la dedicada a Esther Ferrer, una de les creadores espanyoles de més sòlida trajectòria i de major reconeixement internacional. L’exposició de la Premi Nacional d’Arts Plàstiques “El cos a travesado pel gènere, el temps i l’espai” es podrà veure en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA).

En la Llotja del Peix podran visitar-se sengles exposicions dedicades als alacantins Miguel Calatayud, amb “Trànsit Il.lustrat” i Paloma Navares, amb “D’altres erms”. I el Centre Cultural Les Cigarreras albergarà l’exposició dels projectes audiovisuals vinculats a la convocatòria Scroll.

També a Alacant, en Museu de Belles arts Gravina d’Alacant, MUBAG, dependent de la Diputació Provincial, es podrà visitar “Dones, més d’una mirada pictòrica”, de Navarro Ramón.

Les activitats de mediació del Consorci es desenvoluparan en diferents espais culturals de la Comunitat i inclouran propostes audiovisuals com a ‘Creació sense barreres’, edició de publicacions, activitats infantils com Mus’n’babies i CCCContes i iniciatives vinculades a la gestió cultural responsable.

Continua, a més, la col·laboració amb la Fundació Daniel i Nina Carasso i amb Madrid i Andalusia amb el Projecte Planeja; es manté el programa de col·laboració entre artistes i educadors en centres educatius de la Comunitat i continua la col·laboració amb la Universitat de València amb el màster Permea.

A més, es programaran conferències, cinema, dansa, art performatiu, música en tots els museus i espais culturals consorciats.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =