El Jurat dels Premis Festers d'Alacant ha seleccionat aquesta vesprada a 26 finalistes

L’alcalde, Luis Barcala, ha presidit la sessió, en la qual han participat l’edil de Festes, José R. González, i una desena de dirigents d’associacions festeres de la ciutat

El Jurat dels Premis Festers d'Alacant ha seleccionat aquesta vesprada a 26 finalistes
07/03/2019 -

El Jurat dels Premis Festers d’Alacant ha celebrat aquesta vesprada a l’Ajuntament una sessió de treball i ha seleccionat a 26 finalistes, dels quals eixiran els guardonats, els noms dels quals seran donats a conéixer públicament en la Gala projectada a aquest efecte i que tindrà lloc el 14 de març.

La reunió de hui ha estat presidida per l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, del PP. En la sessió han participat com a vocals el regidor de Festes, José Ramón González, i els màxims dirigents d’una desena de federacions i associacions connectades amb l’organització de les diferents festes de la ciutat. Com a secretari ha estés acta de la sessió un cap de departament del Consistori.

Els premis Festers d’Alacant van ser instaurats per l’Ajuntament anys arrere amb la idea de guardonar de manera honorífica la labor especial desplegada per persones i col·lectius en pro de les festes. Els premis compten amb cinc modalitats: Fogueres, Setmana Santa, Moros i Cristians (engloba les de barris i pedanies) i Nadal – Belenisme.

Després de les valoracions de les diverses candidatures, el Jurat s’ha pronunciat per unanimitat a favor de seleccionar els següents noms i entitats com a finalistes, segons figura en l’acta de la reunió:

Fogueres de Sant Joan.
Modalitat individual: Ángel Cervetto, A.Isidro Antón Lillo i Encarnación Pascual.
Modalitat col·lectiva: Barraca Tot Bacores, Hoguera Foguerer Carolinas i Hoguera Ángeles Felipe Bergé.

Setmana Santa.
Modalitat individual: J. Antonio Méndez, María Luz Domínguez i Vicente Sala Blasco.
Modalitat col·lectiva: Cofradía Santo Cristo del Hallazgo y Virgen Dolorosa, Hermandad Santo Cristo de la Humildad y Nuestra Señora de las Lágrimas i Hermandad Agustina Nuestro Padre Jesús.

Moros i Cristians.
Modalitat individual: José M. Espinosa Marín, Emilio Carretón i Antonio Cáceres Prats.
Modalitat col·lectiva: Escuela embajadores Moros y Cristianos San Blas, Filá Tuareg Rebolledo i Comparsa Cíngaros de Altozano.

Festes tradicionals.
Modalitat individual: Juan José Olivares, Rosario García i Alejandro Torá Martínez.
Modalitat col·lectiva: Fiestas Patronales San Fco. Javier, Fiestas Patronales de La Alcoraya i Fiestas Patronales de Tabarca.

Nadal i Belenisme.
Modalitat individual: Julio Lillo Coronatti.
Modalitat col·lectiva: Comuniad Propietarios C.C. Gran Vía.

Al marge de l’actuació del Jurat, l’Ajuntament compta amb la potestat d’entregar el premi especial “José Ángel Guirao”, instituït en memòria del rellevant fester, ja desaparegut.

Tots els nominats als Premis Festers rebran diplomes al·lusius en el curs d’un acte previst per a 13 de març, a les 18 hores, en el Saló Blau de l’Ajuntament d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 2 =