L'exposició ‘Los Guerreros de Xi’an’ encara el final de l'estiu amb un nou rècord de 126.000 visites

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro: “Les dades són extraordinàries, com tot el que envolta aquesta mostra, única en el món”

L'exposició ‘Los Guerreros de Xi’an’ encara el final de l'estiu amb un nou rècord de 126.000 visites
23/08/2023 -

“El legado de las dinastías Qin i Han, China. Los Guerreros de Xi’an” continua registrant xifres històriques per al Museu Arqueològic d’Alacant en superar els 126.000 visitants quan ronda els mesos d’exhibició.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha fet públic aquest últim balanç i ha manifestat que “per a aquesta institució és una gran satisfacció comprovar la gran quantitat d’entrades diàries, dades que són extraordinaris com tot el que envolta aquesta exposició, única en el món i una de les més visitades d’Espanya”.

L’exposició dels Guerrers de Xi´an romandrà a Alacant fins al 28 de gener de 2024 i compta amb una destacada selecció de 10 escultures originals de terracota, 9 guerrers i 1 cavall, la qual cosa suposa el número màxim d’aquestes peces que autoritza en l’actualitat en les seues eixides a l’estranger l’administració nacional del patrimoni cultural de xinesa (NCHA) amb seu a Pequín, al costat d’elles, altres 120 peces o conjunts d’aquestes originals, algunes de les quals mai han sigut exposades fora de la Xina, i 5 rèpliques, entre les quals destaquen 2 carros, que es distribueixen en les tres sales temporals del MARQ.

‘Los Guerreros de Xi’an’ inclou una selecció de 120 peces originals procedents de nou museus i institucions de la Xina i, com ha destacat Navarro, “ofereix un original i elaborat disseny expositiu amb materials didàctics i accessibles per a tots els públics, així com recursos sensorials que han permés crear un ambient immersiu a través de diferents olors”.

D’altra banda, la botiga en línia del MARQ ja té a la disposició del públic no sols originals objectes vinculats amb l’exposició ‘Los Guerreros de Xi’an’, sinó una extensa i completa relació amb els catàlegs editats en algunes de les mostres més significatives que han passat pel museu al llarg de la seua història.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two + 10 =