L'Institut Gil-Albert i l'artista Javier Corcobado presenten en exclusiva la cançó més llarga del món

El compositor, acompanyat pel músic Julián Sanz, estrenarà esta vesprada en primícia, a la Casa Bardin, alguns passatges de l'obra literària i musical

Guardar

060724 R.P. Proyecto Corcobado
060724 R.P. Proyecto Corcobado
La Casa Bardin acollirà esta vesprada en primícia la presentació del nou projecte artístic del compositor i escriptor Javier Corcobado, una peça musical de 24 hores de duració gravada en una sola pista d'àudio.L'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert oferirà l'estrena mundial d'algunes de les cent peces que componen Cançó d'amor d'un dia (CADUD), una obra que va començar a gestar-se en 2004 i en la qual han col·laborat més de seixanta reconeguts artistes del panorama musical. El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha explicat els detalls d'esta singular proposta, “es tracta d'una iniciativa pionera a tots els nivells i per a la Diputació suposa un orgull i una gran satisfacció actuar com a amfitrions de la presentació en exclusiva i compartir amb el famós Javier Corcobado este gran repte”.Corcobado, un dels autors més reconeguts de l'escena cultural underground des dels anys 80, estarà al costat del músic Julián Sanz a la Casa Bardin, on a partir de les 18.30 hores explicaran el seu treball i oferiran “un menú degustació” del repertori de CADUD. El compositor d'Erizonte obrirà la vetlada interpretant una peça instrumental, amb la qual ha col·laborat en el projecte, i seguidament Corcobado oferirà una audició amb una desena de les seues composicions.Després de dos dècades de treball, Corcobado ha explicat que la finalitat d'esta proposta és “donar espai temporal a la música”. “CADUD és la banda sonora per a la pel·lícula real de qualsevol ésser humà en les albors del segle XXI, una banda sonora de les circumstàncies quotidianes de la vida", ha afegit l'artista. Per a això ha comptat amb la col·laboració d'artistes com Andrés Calamaro, Vetusta Morla, Nacho Vegas, Aviador Dro, Atom Rhumba, Amaral o Caballero Reynaldo, entre altres. L'estrena absoluta de l'obra tindrà lloc a la Sala Berlanga de Madrid el pròxim dia 21 de juny i, per a l'autor, “suposarà tot un repte”.Per part seua, la directora del IAC, Cristina Martínez, ha destacat que "per a l'Institut Juan Gil-Albert és un privilegi poder presentar l'estrena nacional d'este projecte tan interessant i multidisciplinari, que s'ha concebut com un experiment creatiu de primer nivell i que s'escoltarà per primera vegada a la Casa Bardin”.Presentat en quatre disciplines: música, imatge, edició i espectacle, CADUD es comercialitza en un pendrive de 26 gigues amb l'àudio de gran qualitat gravat en un sol track de 24 hores. Esta duració establix un nou rècord quant a longitud temporal de la composició, gravació, producció, edició i representació d'una obra musical. A més, l'obra inclou l'edició d'un llibre i un vídeo que eixirà a la llum pròximament.

Javier Corcobado

Fill d'emigrants madrilenys, Corcobado va nàixer a Frankfurt (Alemanya) en 1963, però es va traslladar a Madrid sent molt xicotet. Poeta i músic de la desesperació i l'esquinçament, l'artista ha sigut considerat per la crítica durant anys com el príncep de l'underground nacional. Ha sigut un dels artífexs de bona part dels grups més avançats i arriscats de la música espanyola dels huitanta: 429 Enganys, Mar una altra vegada i Dimonis els teus ulls.En els noranta comença la seua carrera en solitari amb el disc Agre Bes, creant poc després la seua pròpia banda: Corcobado i els Ferrovellers de Sang i Cel. Un gran grup la columna vertebral del qual ha estat formada per Nacho Colis, Justo Bagüeste, Nacho Laguna, Javier Arnal i Susana Cáncer. Compta amb una intensa trajectòria discogràfica tant amb el seu grup com amb projectes paral·lels com Corcobado y Cría Cuervos o al costat dels gijonenses Manta Ray amb l'àlbum Diminut Cel. En 1999 edita Corcobator i en 2003 Fotografiant al cor. També és autor d'una desena de llibres, l'últim, la seua biografia, La música prohibida, editada en 2023.
Destacats