Els guerrers de Xian estaran en el MARQ d'Alacant a partir de març

Les famoses estàtues de terracota tindran una exposició en el MARQ que durarà deu mesos

Els guerrers de Xian estaran en el MARQ d'Alacant a partir de març
16/01/2023 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, al costat del director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo ha presentat totes les novetats i activitats que es duran a terme entre els dies 18 i 22 de gener a Madrid, durant Fitur. Com a avançament a tot el que es presentarà durant la fira, Mazón ha anunciat que els guerrers de Xian, coneguts com els guerrers de terracota tindran una exposició en el Museu Arqueològic d’Alacant que durarà deu mesos i que començarà a la fi de març.

En aquest aspecte, el president de la Diputació Provincial ha advertit que no podia donar molts més detalls, ja que es farà l’anunci oficial aquest dijous 19 durant Fitur. El que sí que ha deixat entreveure, és que l’exposició tindrà algunes de les estàtues de terracota originals que, probablement, vindran acompanyades de rèpliques homologades, que són les que se solen exposar.

Així mateix, Carlos Mazón ha manifestat que “negociar amb el govern xinés no és una tasca senzilla”, però s’ha mostrat orgullós de l’aconseguit, ja que “els guerrers de terracota no ixen de la Xina des de fa molt”. A més, ha assegurat que això provocarà “afluències històriques”, tant per al MARQ com per a la ciutat d’Alacant i la Costa Blanca.

Quant a la resta de novetats preparades per a Fitur, el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, ha destacat el paper que tindran els Carnestoltes de Torrevella que faran una desfilada per la Plaça de Callao durant la vesprada del dimecres. En aquest sentit, Mosso ha assegurat que volen obtenir la declaració d’Interés Turístic Internacional per a aquesta festa.

D’altra banda, José Mancebo ha posat l’accent principalment en una activitat que es podrà gaudir durant tot el cap de setmana que estarà la festa oberta al públic. Es tracta d’una experiència immersiva en la qual s’utilitzarà el metaverso perquè els visitants a l’estand 7B01 de la Costa Blanca puguen “navegar entre els municipis”. El director del patronat ha manifestat que aquest tipus d’eines s’utilitzen per a incentivar i inspirar el viatge i que tenen la intenció d’augmentar l’afluència de turisme per la Costa Blanca.

Tots aquells que s’acosten al lloc alacantí, tindran l’oportunitat de provar plats típics de 27 dels seus municipis i gaudir de la representació de 125 localitats.

Així mateix, el president de la Diputació Provincial ha assegurat que s’espera una “fira de rècord” amb una gran afluència que “superarà les visites prèvies a la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − 13 =