La companyia Guindalera presenta este divendres en el Teatre Arniches la versió de l'obra ‘Tio Vania’ de Chéjov

L’alacantí Juan Pastor dirigix esta visió del text original de l’escriptor i dramaturg rus

La companyia Guindalera presenta este divendres en el Teatre Arniches la versió de l'obra ‘Tio Vania’ de Chéjov
22/02/2024 -

El Teatre Arniches rep a la prestigiosa companyia Guindalera el divendres 23 de febrer, a les 20.30 hores, que presenta la seua visió de ‘Tio Vania’, de l’escriptor i dramaturg rus Antón Chéjov.

Esta producció, que va ser estrenada el mes de gener passat en el Teatre Fernán Gómez de Madrid, compta amb una significativa presència valenciana, atés que està capitanejada per Juan Pastor, alma mater de la Guindalera, i compte en el repartiment amb Alejandro Tous, tots dos alacantins. En escena estaran, a més, Luis Flor, María Pastor i Gemma Pina.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha destacat la rellevància i la transcendència de Juan Pastor en l’escena estatal, qui ha assenyalat com “un gran referent”. “Estem desitjant descobrir el nou treball de Guindalera, que estem segurs que, una vegada més, aconseguirà que puguem gaudir al màxim d’un clàssic com este. Els que ho coneixem perquè rebrem una visió nova i emocionant, i els que no, perquè descobrir esta peça a través de Guindalera és un regal”, ha afirmat.

La producció que es presenta este cap de setmana en l’Arniches és una nova visió de l’obra ‘Tio Vania’, una comèdia sobre el sentit tràgic de la vida, ressaltant l’essencial.

Els personatges de ‘Tio Vania’ narren el que va succeir anys arrere en la hisenda en la qual vivien i treballaven durament Vania i la seua neboda Sonia. En esta versió, misteriosament, els personatges viuen en un temps que ja no els pertany, mostren al públic un trosset del seu passat que ja vola pel cosmos des de fa més de cent anys i que possiblement va quedar amagat en els replegaments de les seues ànimes.

En paraules de Juan Pastor, “respectant escrupolosament el text de Chéjov, però buscant una nova perspectiva, hem volgut abordar una comèdia sobre el sentit tràgic de la vida. Com en el seu moment va dir Tolstoi, “la vida no té sentit; som nosaltres els qui li ho donem”. Els fets del passat ja viscuts no es poden canviar; a més conformen la nostra individualitat. Però en el futur, en recordar aquells fets, si un canvia la seua perspectiva, tot canvia al seu voltant”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =