Hannibal Laguna convertirà la Diputació d'Alacant en una passarel·la temporal

A partir del dijous 15 de juny alguns dels vestits més icònics del dissenyador podran visitar-se en una exposició en el Palau Provincial d’Alacant

Hannibal Laguna convertirà la Diputació d'Alacant en una passarel·la temporal
09/06/2023 -

El Palau Provincial d’Alacant es vestirà d’alta costura quan aterre, dijous que ve, l’exposició “El Secret del Glamur”. Una mostra que ret homenatge a la signatura Hannibal Laguna que celebra el seu 35 aniversari amb aquesta exposició organitzada per la Diputació d’Alacant.

La perspectiva única de Hannibal Laguna podrà apreciar-se en més d’una trentena de maniquins que reuniran alguns dels dissenys més exclusius i icònics de la signatura que ha conquistat les passarel·les de mig món. Des de fa ja una setmana el palau provincial es troba ultimant els detalls de la sala d’exposicions del Palau Provincial que guardarà la mostra expositiva i promet ser un lloc de trobada per a dissenyadors i amants de la capital alacantina. Alguns dels maniquins ja s’han acomodat en el seu lloc definitiu a la sala d’exposicions que es convertirà en una passarel·la temporal per la qual els assistents podran veure desfilar, a partir del pròxim dijous 15 de juny, peces tan icòniques com les que han vestit estreles com Victoria Beckham, Demi Moore, Rocío Jurado o Garbiñe Muruguruza. Així mateix, l’exposició mostrarà també unes altres d’altres peces del dissenyador que han romàs en espais com l’IVAM, l’Institut Cervantes o el Museu Cerralbo que es traslladen en aquesta cita tan esperada a la Diputació.

A més, l’exposició s’acollirà sota un disseny a l’altura de les mostres inaugurant un espectacular disseny expositiu, que mostrarà al públic una desena de fotografies de models que ens portarà a la narrativa visual de les desfilades i trajectòria de Hannibal Laguna. Aquestes grans representacions estan elaborades en suports de tela de prop de tres metres d’altura i que aniran en sintonia amb grans espills, amb un caràcter simbòlic i fonamental en el món de la moda i on veiem reflectida també la nostra evolució com a societat.

A més, la sala de sala d’exposició de la institució provincial no estarà exempta d’un toc d’art amb grans panells i suports realitzats pedra de gran pes sota l’autoria de Neolith, exposant així quatre de les nou escultures en pedra sinterizada que Anníbal Angulo va realitzar en 2020 i que s’inspiren en el cosmos.

Igual que ocorre en la moda, els complements són també una peça clau en la carrera de Hannibal Laguna i, en conseqüència, també es reuneix una selecció de joies, bosses o cosmètics que el dissenyador ha creat paral·lelament als seus vestits.

Juan de Dios Navarro, diputat de Cultura, ha assenyalat la importància de l’exposició en un impuls per “reconéixer i impulsar el sector de la moda, no sols des de la seua faceta industrial, sinó també com un element més de l’àmbit de la cultura, de la mà d’una de les cases d’alta costura espanyoles més emblemàtiques i amb major projecció internacional”. La mostra, comissariada per la periodista Cristina Martinez i sota la direcció del mateix Anníbal Angulo, romandrà oberta fins al pròxim 15 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − fourteen =