L'Institut Gil-Albert organitza a Onil un espectacle de dansa per a commemorar el centenari de Sempere

L’obra, dirigida per la coreògrafa Asun Noales, tindrà lloc divendres que ve 1 de març en el centre cultural del municipi que va veure nàixer a l’artista

L'Institut Gil-Albert organitza a Onil un espectacle de dansa per a commemorar el centenari de Sempere
27/02/2024 -

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat divendres que ve 1 de març a Onil una passada de l’espectacle de dansa Sempere, inspirat en l’obra de l’artista per a commemorar el centenari del seu naixement.

Com ha explicat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, “des de la Diputació, a través de l’Institut Juan Gil-Albert, hem organitzat esta passada per a unir-nos a l’homenatge escènic en memòria d’un pintor i escultor que ha sigut referent en la configuració de la modernitat artística d’Espanya i ha portat el nom de la província més enllà de les nostres fronteres”. El Centre Cultural d’Onil acollirà esta producció en la qual han col·laborat el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), l’Ajuntament d’Alacant, el Teatre Principal d’Alacant i la companyia Otradanza, resident en el Centre de Cultura Contemporània d’Elx L’Escorxador.

La posada en escena de la companyia Otradanza està dirigida per la intèrpret i coreògrafa Asun Noales i ha sigut creada a partir del desenvolupament conceptual, compositiu, plàstic i poètic del treball de l’insigne creador colivenco. La directora escènica ha apuntat que “l’obra va nàixer sobre un sòlid terreny acadèmic-científic que va indagar en els arxius del MACA el desenvolupament conceptual, compositiu, plàstic i poètic del llegat de Sempere”. El resultat és la transformació en dansa d’una obra que fins ara només s’havia contemplat des d’un prisma plàstic i visual.

D’altra banda, i en el marc dels actes commemoratius del centenari de Sempere, cal recordar que el Museu de Belles arts d’Alacant acull des del mes de desembre passat l’exposició ‘Seriació i cromatisme cinètic’ un diàleg entre l’obra gràfica d’Eusebio Sempere i Felipe Pantone, units pel llenguatge geomètric i les percepcions visuals. La mostra es pot visitar fins al mes vinent de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eleven + twenty =