Jornada de portes obertes en el MARQ i el MUBAG per a celebrar el Dia internacional dels Museus

Durant el 18, 20 i 21 de maig es podran visitar de manera gratuïta exposicions com la de Sorolla o els Guerrers de Xi’an entre altres activitats

Jornada de portes obertes en el MARQ i el MUBAG per a celebrar el Dia internacional dels Museus
16/05/2023 -

Alacant se suma al Dia internacional dels Museus, efemèrides que es compleix dia 23 i que brindarà l’oportunitat a tots els alacantins i visitants de veure gaudir d’alguna de les exposicions més rellevants de la temporada com ‘El Llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi’an’, exposició que guarda una mostra dels guerrers de terracota oSorolla i la pintura valenciana del seu temps. Diàlegs i Contrastos’ exposició amb una part de l’obra del pintor valencià. A més d’aquestes exposicions, que seran totalment gratuïtes, participaran altres organismes de la institució provincial com el MACA, Les Cigarreras, el MUSA, la Sala d’Exposicions de la Llotja del Peix, el Museu de Pesebres, el Museu de Nova Tabarca, el MUA, el Museu d’Aigües d’Alacant i el Museu The Ocean Race. Tota la programació i passes per a tots els museus i centres, estarà disponible en la web http://museosdealicante.com/ a més tots els visitants tindran una bossa de roba personalitzada de regal per a celebrar aquest dia.

Jornada de portes obertes en MARQ

El Museu Arqueològic d’Alacant no podia falta a la cita, per això ha organitzat una jornada de portes obertes per a celebrar aquest dia, durant el 18, 20 i 21 de maig en tots els seus jaciments arqueològics, i com novetat; en la mostra internacional ‘El Llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi’an’ i en l’exposició permanent que tracta la prehistòria i la cultura ibera.

Així mateix, des del dijous fins al diumenge 21 de maig la Fundació CV MARQ ha disposat programes que inclouen visites animades i teatralitzades, tallers didàctics, contacontes i jocs de pista, amb la col·laboració de diferents d’associacions i institucions relacionades amb les persones amb discapacitat i responsabilitat social lligades al Museu.

D’igual forma, el dijous a les 12h es presentarà “La princesa dels Carpats. Una Excepcional Tomba de l’Edat del Bronze a Alacant”, una mostra que s’exposarà en el vestíbul del museu, que exhibirà per primera vegada un aixovar d’or i plata trobat en 1904 en el jaciment de l’Edat del Bronze de Sant Antón, Orihuela, a més de peces de ceràmiques, metalls i os.

Jornada de portes obertes en MUBAG

El Museu de Belles arts Gravina també se suma com a protagonista a aquesta trobada cultural: els dies 18, 20 i 21 de maig també s’oferiran passes guiats per a apreciar l’exposició Sorolla i la pintura valenciana del seu temps. Diàlegs i Contrastos’, a més també es comptarà amb visites teatralitzades i activitats escèniques durant el cap de setmana. El diumenge es podrà participar en el taller Eco-missatge, destinat a les famílies, a càrrec de Daguten Escola Gràfica de Barri.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × one =