La 8a edició de ‘MARQ: Museu i Memòria’ obri un any més les portes del museu als malalts d'Alzheimer

Les 24 sessions, que es duran a terme els dilluns en col·laboració amb el col·lectiu AFA, consten de visites guiades i inclouen tallers didàctics

La 8a edició de ‘MARQ: Museu i Memòria’ obri un any més les portes del museu als malalts d'Alzheimer
23/10/2023 -

La huitena edició del programa ‘MARQ: Museu i Memòria’ que impulsa la Fundació CV MARQ, en col·laboració amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer (AFA), ha arrancat este matí amb la visita d’una vintena d’usuaris del centre de dia que ha accedit a l’exposició internacional de “El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi´an”.

Tal com ha recordat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, esta iniciativa “naix en 2016 com a projecte pioner a Espanya, oferint un programa destinat a l’accessibilitat de les sales permanents del MARQ, amb les col·leccions que custòdia i exhibeix, a persones afectades per esta malaltia”.

La proposta, destinada a acostar els continguts del MARQ a persones amb Alzheimer, és una iniciativa enfocada a millorar la qualitat de vida dels qui pateixen esta malaltia a través de l’estímul de la memòria mitjançant la visita al museu, la realització de tallers adaptats i la vivència de noves experiències en ambients diferents. Es tracta, en definitiva, de la visita tant a l’exposició permanent com a les mostres temporals del MARQ, així com la posterior realització, en les instal·lacions de AFA Alacant, de tallers didàctics específics sobre la temàtica tractada en les visites al museu.

En esta nova edició les activitats se centraran en “El llegat de les dinasties Qin i Han. Els guerrers de Xi’an” i estaran dirigides a usuaris de AFA Alacant amb un grau de deterioració lleu-moderada i edats compreses entre els 60 i els 90 anys. El programa dissenyat pels equips de la Unitat Didàctica i d’Accessibilitat de la Fundació MARQ i els especialistes, neuropsicòloga i terapeutes ocupacionals de AFA, constarà de 24 sessions, dividides entre les visites comentades a les exposicions del MARQ dels dilluns i els tallers didàctics en centre de AFA.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × three =