La Diputació distingeix a Joaquín Santo Matas i a Cristina de Middel en els premis a la cultura alacantina

Els guardons dedicats a Miguel Hernández s’entreguen el 27 de novembre en el ADDA en una gala oberta a la ciutadania amenitzada amb música i poesia

La Diputació distingeix a Joaquín Santo Matas i a Cristina de Middel en els premis a la cultura alacantina
22/11/2023 -

La Diputació d’Alacant ha presentat aquest matí la llista dels guardonats en la III edició dels Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández 2023 organitzats per la Diputació d’Alacant, que enguany ha nomenat Ambaixadora Cultural de la Província a la fotògrafa Cristina de Middel, i ha atorgat una Menció honorífica a títol pòstum a l’historiador Joaquín Santo Matas, mort fa un any.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha manifestat que “enguany els premis tornen amb més il·lusió si cap gràcies al bon acolliment mostrat tant pel públic com pel sector cultural”. Com a president del jurat, Navarro ha agraït la labor de tots els seus membres i ha convidat al públic a assistir a la gala de lliurament dilluns que ve 27 de novembre a l’Auditori de la Diputació d’Alacant.

Els Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández es distribueixen en cinc categories: Trajectòria professional consolidada en el món de la cultura; Nous creadors i emprenedors culturals; Premis a la innovació de la cultura a través de les tecnologies de la informació i comunicació; i Premis a la promoció i difusió de la cultura popular. En cada categoria, al seu torn, es distingeixen els cinc sectors presents en la cultura: Llibre i la literatura; Arts escèniques; Arts plàstiques i visuals; Creació audiovisual; i Música.

Com a reconeixement a la trajectòria professional s’ha concedit guardons a Elia Barceló, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2020; Festival de Teatre Clàssic L’Alcudia; Teresa Lanceta, Premi Nacional de les Arts Plàstiques 2023; Adán Aliaga, realitzador en plena carrera cap als Goya; i al compositor Javier Darias, Premi Nacional de la Música 2018. En la categoria de Nous creadors i emprenedors s’ha seleccionat a Fernando Parra, que ha rebut el Premi de la Crítica Valenciana aquesta mateixa setmana; Companyia del Circ La Trócola; a l’artista María Perceval Graells; Festival de Curtmetratges Helena Cortesina i a la cantant il·licitana Blanca Paloma.

Quant a la Innovació a través de les tecnologies, s’ha premiat a la Llibreria 80 Mons; a la Companyia Marroch, Premi de les Arts Escèniques Valencianes 2023; a la Fundació Mediterrani per la seua digitalització de l’obra d’Eusebio Sempere; al Museu de Belles arts d’Alacant pel seu esforç innovador a través del Projecte Next Museum; i a Pere Vicalet, director i catedràtic de Tecnologia Musical. Així mateix, en la categoria de Promoció i difusió s’ha reconegut la labor de la tertúlia artístic literària del Cresol de Crevillent, de la Fira de tots Sants de Cocentaina, de l’Ateneu Científic Literari d’Alacant, del Benidorm Fest i de l’Associació Amics de la Música d’Alcoi.

A més del diputat, han format part del jurat la delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz, el director del Museu de Belles arts d’Alacant, Jorge Soler, la directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Cristina Martínez, la subdirectora del Teatre Principal d’Alacant, María Dolores Padilla, l’escriptor i professor de la UMH, José Lluís V. Ferris, la directora de l’àrea de Cultura de la institució provincial, María José Argudo, l’agent de Continguts Artístics del ADDA, Jaume Gavilán, el cap de secció d’Activitats Culturals de l’Àrea de Cultura de la Diputació, Juan Carlos de Manuel, i la secretària general de la Diputació, Amparo Koninckx, que ha actuat com a secretària.

Per a assistir als premis dilluns que ve 27 de novembre, es requereix la reserva d’entrada de manera gratuïta a través de la web del ADDA, en el mateix auditori o en el següent enllaç: https://www.enterticket.és/esdeveniments/premis-a-la-cultura-alacantina-miguel-hernandez-330117

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 10 =