Torna a Alacant el cicle “Abril en Dansa” amb una trentena d'espectacles i activitats

El festival dirigit per Asun Noales presenta sota el lema “Miscel·lània” un cartell que mescla talent consolidat amb artistes emergents

Torna a Alacant el cicle “Abril en Dansa” amb una trentena d'espectacles i activitats
21/03/2024 -

La dansa serà l’element vehicular en la connexió i el vincle cultural entre les ciutats d’Alacant, Elx i Múrcia en les pròximes dates. Fa tan sols dos setmanes la capital murciana es va convertir en l’epicentre de les Fogueres amb les tradicionals Convivències i ara tant la província alacantina com la Regió tornen a estrényer llaços amb la XIII edició del cicle “Abril en Dansa”. El festival comptarà amb una trentena d’espectacles i activitats entre el 19 d’abril i el 4 maig en 14 espais diferents.

Sens dubte, una proposta en la qual poder descobrir i endinsar-se en el món de la dansa contemporània en un esdeveniment que es presenta sota el lema “Miscel·lània” i amb un cartell que entrellaça talent consolidat amb artistes emergents. La directora del festival, Asun Noales, assenyala que “esta nova edició s’ha convertit en un mapa heterogeni d’estils i estètiques. Des de peces de carrer, amb un vocabulari que connecta directament amb tots els públics, passant per espectacles on la investigació i la posada en escena se centra en múltiples universos creatius”.

abril en danza

Així, “Abril en Dansa”, que s’ha convertit en un punt de referència de la dansa a nivell nacional, omplirà d’art les ciutats d’Alacant, en Las Cigarreras, el MACA, el Teatre Principal, el Teatre Arniches, Aula Mediterrani i els conservatoris Professional i Superior de Dansa; Elx, en el Centre Cultural L’Escorxador i el Gran Teatre; i Múrcia, en el Teatre Romea i el Teatre Circ i, per primera vegada, el Centre Párraga i l’Auditori de Beniaján com a escenaris d’esta expressió física a través de la música.

Programació “Abril en Dansa”

El festival comença el 19 d’abril amb “Per a quatre genets” de Molta Xica en el Teatre Circ de Múrcia i tres espectacles de carrer en la plaça de l’Ajuntament d’Elx: “Som”, de Lookathingsdifferent, “L’invisible”, dels No batejats, i “El que els arbres no compten”, d’Héctor Plaza i Kiko López. Estes peces amb essència urbana també es representaran el 21 d’abril en Las Cigarreras.

abril en danza calle

Per part seua, el Teatre Arniches d’Alacant inaugura el 20 d’abril l’exposició “Feminitat diversa, dansa diversa” i acull la representació de “Internacional” que mostrarà peces d’un artista israelià, un macedoni, un grup colombià i dos ballarines italianes. A més, el 21 d’abril arriba al Gran Teatre d’Elx la proposta ‘Emergents’ amb diferents companyies que posaran la seua posada en escena des de València, Alacant, Elx, Múrcia, Barcelona, País Basc i Padova (Itàlia).

El MACA alberga el 24 d’abril la peça “L’elogi de la fissura” de Lorena Nogal, nominada a millor intèrpret femenina de dansa en els premis Talía 2024. El 25 d’abril serà el torn per a l’activitat ‘La Terreta Balla’ a l’Aula de Cultura Fundació Mediterrani d’Alacant i el 26 d’abril Melania Olcina, Premi Nacional de Dansa 2023, presenta en L’Escorxador d’Elx “La declamació muda”.

Precisament, este espai cultural il·licità serà l’escenari de “Urania Ultra”, del Col·lectiu Venèria el 27 d’abril, mateix dia en què el Teatre Arniches acull “Sensual Texion” i el Centre Párraga de Múrcia “La Reina del Metall”, premi MAX al millor espectacle de dansa 2023. Una peça que també es podrà gaudir el 28 d’abril en el Gran Teatre d’Elx. Les últimes tres actuacions seran en el Teatre Principal d’Alacant (“Made of space”, 30 d’abril), Teatre Romea de Múrcia (“Sempere” de la Companyia OtraDanza, 2 de maig) i l’Auditori de Beniaján, amb “Hipatia” de la companyia La Matinada.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 2 =