cultura

Tamarit: “El Chapí ja és una realitat i hem aconseguit que Crevillent tinga un espai cultural nou per a programar i potenciar formació”

La construcció de l’Escola-Teatre Chapí ha estat a càrrec del departament de la consellera Raquel Tamarit i ha comptat amb una inversió de quasi 5,8 milions d’euros

3 minuts

Tamarit Escola Teatre Chapí de Crevillent
La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat la construcció de l'Escola-Teatre Chapí de Crevillent acompanyada per l'alcalde de la localitat, José Manuel Penalva, el director territorial de la Conselleria en les comarques d'Alacant, David Vento, i membres de la corporació municipal de Crevillent.La màxima responsable de Cultura de la Generalitat ha volgut visitar aquesta infraestructura que ja està acabada i que es completarà, durant les pròximes setmanes, amb la dotació de tot l'equipament per a l'interior de l'espai cultural crevillentí.Tamarit ha explicat que "aquest és un exemple clar que la nostra Conselleria actua, gestiona i fa. La construcció de l'Escola-Teatre Chapí esperava des de feia quasi 15 anys amb promeses de governs anteriors. Nosaltres teníem molt clar que havíem de desbloquejar un projecte que no havia avançat i que s'havia quedat obsolet i sense estar ajustat a la normativa. Era profunda la deixadesa en què ens vam trobar això. Ens hi vam posar, el vam proveir dels fons econòmics necessaris i hem dut avant les obres de construcció. No ha sigut fàcil, però som persistents. Crevillent i la seua gent necessitaven que es fera realitat. Des de la Conselleria de Cultura hem invertit quasi 5,8 milions d'euros per a fer realitat aquest espai cultural i formatiu emblemàtic i simbòlic"."Aquest edifici s'alinea amb el sentit que per a nosaltres té la cultura: vertebradora, descentralitzada i que s'estenga al llarg de les nostres comarques, en espais dignes i amb programacions de qualitat. Només així som capaços d'ampliar públics, democratitzar la cultura, acompanyar el sector cultural valencià i afavorir que es programen espectacles. L'Ajuntament de Crevillent té a partir d'ara moltes possibilitats de fer-ho possible ací, gràcies a aquesta escola-teatre", ha continuat la consellera.La consellera de Cultura ha conclòs que "un punt afegit que té el Chapí és el seu vessant d'escola per a promoure formació i tallers relacionats amb les arts escèniques, que puguen atraure una gran diversitat de persones que s'interessen pel teatre, en tot el ventall de disciplines que abasta".Pel que fa a la infraestructura, a la planta baixa se situa el teatre amb una capacitat per a 644 espectadors. L'entreplanta és una transició entre el teatre i l'escola i la primera planta està dotada per al desenvolupament d'activitats formatives. El Chapí està dotat amb caixa escènica, fossa de l'orquestra, camerinos i vestidors, cafeteria, sales d'assaig, biblioteca i àrees de gestió.

Visita al Museu Mariano Benlliure

La consellera de Cultura ha visitat també el museu monogràfic dedicat a Mariano Benlliure a Crevillent, que es va crear fruit de l'estreta relació que va mantenir l'escultor amb la ciutat, ja que va fer un extens treball d'escultura processional vinculada a la Setmana Santa de Crevillent.Raquel Tamarit ha explicitat que "al Museu de Belles Arts de València, que gestionem des de la Conselleria i que té un fons artístic molt ric del mestre Benlliure, sempre estaran les portes obertes per a totes les cessions d'obres i col·laboracions que es puguen establir amb el Museu Mariano Benlliure de Crevillent", i ha afegit: "Una prova d'això és que hem traslladat ací de manera permanent la figura orant del 'Mausoleu del Marqués de Cerralbo', perquè forme part de l'exposició d'obres de Benlliure a Crevillent. I hi insistisc, estem oberts a facilitar futures col·laboracions en cessió d'obres i préstecs temporals per a qualsevol activitat que vulga organitzar l'Ajuntament de Crevillent".En el context de celebracions de l'Any Benlliure, la consellera de Cultura ha destacat que "en Cultura de la Generalitat hem centrat el reconeixement de Mariano Benlliure en tres línies d'actuació: la difusió expositiva de les seues obres; l'adquisició de més obra de Mariano Benlliure per al Museu de Belles Arts de València, en concret tres escultures de la Col·lecció Lladró, i la restauració d'obres: estem restaurant 44 peces de l'escultor, que tenim en els nostres fons del Museu de Belles Arts de València".