Més de 500 regatistes es donen cita en la XXVI edició de la regata 'Tabarca Vela Diputació d'Alacant'

Com a novetat enguany destaca la inclusió de la prova com una de les seus de la Lliga Iberdrola de Vela Femenina

Més de 500 regatistes es donen cita en la XXVI edició de la regata 'Tabarca Vela Diputació d'Alacant'
15/06/2022 -

La regata ‘Tabarca Vela Diputació d’Alacant’ torna aquest estiu amb més força que mai després de la inclusió de la prova com una de les seus de la Lliga Iberdrola de Vela Femenina, reservada a la classe J80. La institució provincial col·labora des de fa anys en l’organització i difusió d’aquest important esdeveniment nàutic, considerat com un dels més rellevants de tot el Mediterrani.

El diputat d’Esports, Bernabé Cano, ha donat a conéixer aquest matí, al costat del president i la directora del Real Club de Regates d’Alacant, Miguel López i Inés Herrador, tots els detalls d’aquesta prestigiosa competició que es desenvoluparà del 7 al 10 de juliol amb la participació de més de 500 regatistes, convertint a la província, tal com ha assenyalat el diputat, “en l’epicentre de la vela a nivell nacional”.

“El compromís de la institució provincial amb aquesta mena d’esdeveniments és absolut, ja que no sols afavoreixen la pràctica de l’esport, sinó que a més ens permeten difondre turísticament el nostre territori i generar un important retorn econòmic”, ha manifestat Cano.

Per part seua, Miguel López, qui ha agraït el suport de la Diputació d’Alacant a aquest esdeveniment, ha destacat la implicació del Club amb la protecció de l’entorn i el seu suport a l’esport femení. En aquest últim aspecte, López ha explicat que “enguany tenim l’honor de ser una de les quatre seus de la Lliga Iberdrola de Vela Femenina, una cosa molt important per a nosaltres, ja que considerem essencial la integració de la dona en l’esport”.

El ‘Tabarca Vela Diputació d’Alacant’ és una regata d’Alt Nivell de Creuers inclosa en el calendari oficial nacional. Aquesta emblemàtica competició, avantsala de la Copa del Rei, consta de cinc proves, una de les quals serà la clàssica regata amb recorregut costaner a l’illa de Tabarca que es durà a terme el dissabte 9. Per part seua, els monotips J80 competiran els dies 8 i 9 en recorreguts sobrevent-sotavent.

Entre les novetats d’enguany destaca així mateix la creació dels ‘Premis Tabarca Vela Diputació d’Alacant’ que busquen reconéixer i posar en valor la labor de periodistes i mitjans de comunicació nacionals i locals que amb el seu treball contribueixen a difondre i promocionar l’esport, especialment, el nàutic.

D’altra banda, en aquesta XXVI edició, l’esdeveniment torna a reafirmar el seu compromís amb la sostenibilitat a través d’una campanya de sensibilització amb la qual es pretén conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús de paper i plàstics i evitar el seu abocament a la mar. Així, entre les accions que es duran a terme destaca la utilització d’un vinil reciclat i reciclable per a la identificació dels vaixells participants i el foment de l’ús de botelles de metall entre les tripulacions.

A més, tal com ha detallat Inés Herrador, “amb la finalitat d’implicar la societat i difondre els atractius turístics i la riquesa gastronòmica de la ciutat, tots els proveïdors de l’esdeveniment seran alacantins, i amb l’objectiu d’acostar la competició a la ciutadania, s’han dissenyat trams més pròxims a la costa”.

L’acte ha comptat també amb la presència del director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, i amb el responsable de l’Escola de Vela del RCRA, Evaristo Cabanell.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × two =