Obres Públiques i Mobilitat destinarà 1 de cada 2 euros del seu pressupost a la província d'Alacant

Entre les inversions en mobilitat destaca la posada en marxa de la L9 entre Benidorm i Dénia a principis de 2023

Obres Públiques i Mobilitat destinarà 1 de cada 2 euros del seu pressupost a la província d'Alacant
08/11/2022 -

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat, en la seua compareixença davant la Comissió d’Economia i Hisenda de Les Corts Valencianes, que un de cada dos euros que es destinaran en infraestructures s’invertiran a la província d’Alacant.

En la seua intervenció per a exposar els programes pressupostaris de la Conselleria per a l’exercici 2023, ha subratllat que aquests comptes estan centrats en “donar respostes a la situació de crisi actual, com es veu reflectit en el volum global dels programes de la Conselleria, que, per al pròxim exercici, és de 693 milions d’euros, un augment del 17 % respecte a 2022”.

 

Així, aquests pressupostos posen una especial atenció a la província d’Alacant, ja que la inversió, tal com ha assegurat la consellera Torró, superarà ” el seu pes poblacional”. En total, a la província d’Alacant li correspon quasi la meitat, en concret un 48,3 %, del pressupost per a 2023 de la Conselleria.

Algunes de les inversions més destacades per a Alacant dins d’aquests comptes autonòmics són els 13,4 milions d’euros en millores de la CV-865 entre Elx i Santa Pola; o també el desdoblament de la CV-95 en l’accés a Vila Martí de Sant Miquel de les Salines amb 3 milions d’inversió.

Gran aposta per la movilitat

Uno dels sectors que més inversions rebran el pròxim 2023 és la mobilitat. D’aquesta manera, l’entrada en servei de tota la L9 del TRAM d’Alacant permetrà connectar les ciutats de Benidorm i Dénia a partir dels primers mesos de 2023.

També està prevista la licitació del projecte de connexió entre l’estació de Luceros amb la de RENFE-ADIF. Precisament, sobre licitacions Torró ha esmentat la redacció de l’Estudi de Planejament i Estudi Informatiu del TRAM entre Dénia i Gandia i ha assenyalat que “des de la Generalitat, estem redoblant esforços per a accelerar-los, però, en matèria d’infraestructures, i, concretament, en infraestructures ferroviàries, es requereix temps”.

Finalment, destaca també els Estudis de connexions del TRAM entre Oriola i Torrevieja i entre l’aeroport de l’Altet i Torrevieja. I, també estan inclosos en els pressupostos la renovació del material mòbil del TRAM d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen + 20 =