El projecte de transformar les Clarisses d'Elx en un hotel es posposa "fins a la pròxima legislatura"

L’alcalde no compta amb el suport de la resta de formacions de la Corporació Municipal

El projecte de transformar les Clarisses d'Elx en un hotel es posposa "fins a la pròxima legislatura"
18/05/2022 -

L’alcalde, Carlos González, ha anunciat al migdia a la Sala del Consell de l’Ajuntament d’Elx que el projecte hoteler previst per a l’antic convent de les Clarisses es posposa fins a la pròxima legislatura, al no comptar amb els suports suficients de la resta de grups polítics que conformen la Corporació Municipal.

Acompanyat pel portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, i de la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, el regidor il·licità ha lamentat que es veuen en l’obligació de no portar a la pròxima sessió plenària “la modificació del Pla General que afecta l’ús de les Clarisses, i que, com s’havia decidit, li atorgava una qualificació a aquest immoble que permetia l’activitat hotelera”, ha dit González, d’un expedient que, com ha recordat, “precisa de majoria absoluta” amb 14 vots per a la seua aprovació.

“Estem convençuts que convertir Les Clarisses en un hotel és una iniciativa positiva, excel·lent per a Elx”, ha recalat González, qui ha reafirmat el compromís per a dur-lo a terme en el pròxim mandat per a així rehabilitar “un immoble que està profundament deteriorat i l’estabilitat del qual està severament compromesa, i que, per tant, necessita inversió i rehabilitació”. González ha recordat que un hotel en Les Clarisses suposaria “un revulsiu per al sector turístic i un impuls cultural associat a les característiques d’un hotel històric”, la qual cosa comporta potenciar el turisme de qualitat, “un dels objectius d’aquest Equip de Govern en matèria de política turística”.

Igualment, l’alcalde ha traslladat l’agraïment als ciutadans, diferents col·lectius, professionals del sector turístic, de l’arquitectura o altres, i fins i tot des d’altres localitats de la província i de la Comunitat Valenciana, que s’han posicionat pública o privadament, recolzant de manera unànime la “rehabilitació escrupolosa i estricta” per a la conversió de les Clarisses en un hotel històric des de l’inici de la proposta.

En eixe sentit, l’alcalde també ha donat les gràcies a “la iniciativa privada i a tots aquells il·licitans del sector econòmic i empresarial”; als col·lectius que han impulsat aquest i altres projectes caracteritzats per la col·laboració públic-privada, de la qual González ha reafirmat el seu suport a la mateixa en plantejar “projectes positius per a la ciutat i que contribueixen a resoldre problemes urbans, generar riquesa i oportunitats econòmiques i ocupacions, que són un factor i element clau en les polítiques d’aquest Govern”. “Seguirem en aqueixa direcció, a tendir la mà a la col·laboració públic-privada; es pot comptar amb nosaltres per a emprendre aquesta classe de projectes beneficiosos per a l’interés general”.

“No renunciem al projecte; és un bon projecte per a la ciutat, si bé som conscients que no comptem amb la majoria necessària per a desenvolupar-lo”, ha reiterat González, qui ha recordat la negativa de la conversió en zona de vianants de la Corredora i de la Plaça de Baix en la desena legislatura, “la qual vam haver de deixar per a millor moment”. I que, amb el temps i els fets, ha afirmat, “s’ha demostrat un gran projecte que està donant resultats dese el punt de vista urbà, social i econòmic”.

La renúncia temporal al projecte hoteler, ha indicat González, obliga a reconfigurar l’expedient de la resta de modificacions previstes per al Pla General, relatives a consolidar el nou Mercat Central en l’avinguda de la Comunitat Valenciana, el futur de les antigues instal·lacions a l’entorn de la Plaça de la Fruita per a transformar-les en un mercat gastronòmic o aquelles que tenen a veure amb L’Escorxador i les compensacions urbanístiques establides en la legislació. Unes modificacions que, després de suprimir tota referència a les Clarisses, s’esperen aprovar en el Ple de maig o juny.

El responsable de l’Equip de Govern ha tornat a recalcar que la denominació de la totalitat de l’en altre temps convent com a Bé d’Interés Cultural (BIC) per part de la Conselleria de Cultura no seria “una qüestió incòmoda, sinó positiva”, i que l’expedient per a això segueix avant al no presentar incompatibilitats amb futurs usos hotelers.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen + seventeen =