politica

Barcala: "Pedro Sánchez torna a trencar la igualtat entre espanyols amb l'acord PSC-ERC a Catalunya"

L'alcalde d'Alacant expressa el seu "frontal rebuig" al pacte per a la investidura de Salvador Illa i recalca el seu suport a quantes iniciatives emprenga el Consell "per a frenar este despropòsit"

1 minut

alcalde luis barcala

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha expressat este dimarts el seu “frontal rebuig” a l'acord aconseguit entre el PSC i ERC per a la investidura de Salvador Illa com a president de Catalunya, que també contempla un concert econòmic i fiscal propi i diferenciat per a eixa comunitat autònoma. El primer edil ha recalcat que l'Ajuntament d'Alacant prestarà tot el seu suport a quantes iniciatives emprenga el Consell de la Generalitat per a frenar “este despropòsit” del Govern de Pedro Sánchez, “que ha tornat a demostrar que no té cap escrúpol per a trencar la solidaritat i la igualtat entre espanyols”.

“Les maniobres de Pedro Sánchez li estan eixint caríssimes a Espanya i als alacantins”, ha declarat Barcala. “Cada euro que regala el president del Govern als catalans per a comprar la butaca de Salvador Illa, ens el lleva als alacantins, que som la província pitjor finançada per l'Executiu central per tercer any consecutiu”, ha afegit.

En la mateixa línia, l'alcalde d'Alacant ha incidit en què el president de l'Executiu central “ha demostrat novament que no té cap escrúpol a l'hora de trencar la solidaritat i la igualtat entre espanyols”. Per este motiu, l'Ajuntament d'Alacant farà costat al Consell de la Generalitat en quantes accions emprenga “contra este despropòsit del Govern d'Espanya i este atac als alacantins i espanyols”.

Barcala ha anunciat que el seu equip de Govern portarà al pròxim Ple de la corporació municipal una declaració institucional en defensa de la salvaguarda de principis i valors constitucionals que són fonamentals per a garantir la convivència al nostre país com són els d'igualtat i solidaritat entre tots els espanyols.