Barceló acusa a Barcala d'obstaculitzar la investigació judicial sobre l'edil Jiménez

La candidata del PSPV-PSOE també ha recordat que hui dia no s’ha fet pública la liquidació pressupostària, ni el contracte de les banderoles

Barceló acusa a Barcala d'obstaculitzar la investigació judicial sobre l'edil Jiménez
22/05/2023 -

La candidata del PSPV-PSOE, Ana Barceló, ha celebrat hui un roda de premsa on ha tornat a pressionar a l’actual alcalde i candidat del Partit Popular de “fer trilerisme amb la propaganda electoral, amb el balanç pressupostari que manté amagat i amb la investigació judicial pel suposat trossejament de contractes en inversions realitzades en La Alcoraya.”

La candidata també ha assenyalat que “Arribem a l’equador de la campanya electoral i continuem esperant respostes del candidat del PP, que està amagat. Barcala manté oculta la liquidació del pressupost de 2022 perquè li fa vergonya admetre que no ha sigut capaç d’executar els projectes que necessita la ciutat.”

Així mateix, Barceló també li ha enlletgit que utilitze la institució per a impedir que la resta dels partits puguen col·locar publicitat electoral en els fanals públics així com tampoc explica la naturalesa del contracte ni dels pagaments d’aquests emplaçaments. A més, la candidata ha afegit que Barcala també “utilitza l’Ajuntament per a obstaculitzar la investigació judicial pels polèmics contractes que han obligat a dimitir a l’edil Manuel Jiménez.” i ha conclòs “Barcala ha de donar la cara, ja està bé d’amagar-se mentre manté bruta i abandonada la ciutat”.

Barceló ha destacat que a sis dies que se celebren les eleccions, encara romanen incògnites sobre temes rellevants per a la ciutat “Barcala està amagat”. I ha recordat que l’opinió pública encara es manté a l’espera de veure l’informe que reflecteix l’execució del pressupost “Sabem que la liquidació pressupostària va ser signada per l’interventor municipal el passat 21 d’abril, fa ja un mes. Ho coneixem per un descuit que va tindre el bipartit, quan va remetre als mitjans de comunicació un document en el qual es detallava que s’han deixat d’invertir 122 milions d’euros a la ciutat” al que ha afegit “no sabem el grau d’execució de les obres i inversions previstes, igual que no sabem què està passant amb els fons europeus ni com estan les obres que s’han d’executar. Per tant, Barcala conclou el manat ocultant a tots els alacantins i alacantines com s’està executant els diners públics en aquest Ajuntament”.

Quant a la publicitat electoral, la candidata ha sigut contundent en afirmar que el PSPV-PSOE continua esperant que s’explique com és possible que el PP haja inundat la ciutat amb propaganda de Barcala i Mazón “Ho han fet sense oferir espai a les altres formacions polítiques que concorren a les eleccions i, a més, utilitzant uns suports en els fanals que, segons el contracte adjudicat al febrer per l’Ajuntament, estan reservades exclusivament per a publicitat institucional”. D’aquest assumpte tampoc s’hauria mostrat el contracte i el PP hauria presentat unes al·legacions per a deixar les banderoles, coses que la coalició liderada per Barceló ha tornat a recórrer.

Finalment, la candidata socialista ha recriminat la gravetat de Luis Barcala no es pronuncie “després de la crisi més important que ha tingut aquest Ajuntament en quatre anys, la que s’ha saldat amb la dimissió de Jiménez. “És molt greu que la jutgessa que investiga el suposat trossejament de contractes per una sèrie d’obres realitzades en La Alcoraya haja acusat l’Ajuntament que dirigeix Barcala de bloquejar la investigació judicial perquè no se li ha remés la documentació reclamada en el termini fixat. La jutgessa, fins i tot, ha hagut d’amenaçar amb adoptar accions legals si persisteix la seua callada per resposta” ha conclòs Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 20 =