politica

Els bombers de la Diputació reforcen els parcs d'Orihuela i Torrevieja amb dues noves autobombes

Es tracta de dos vehicles urbans lleugers especialment dissenyats per a intervindre en zones de carrers estrets

1 minut

Noves autobombes dels bombers de la Diputación d'Alacant

El Consorci de Bombers de la Diputació d'Alacant ha reforçat la seua flota de vehicles amb la incorporació de dos noves autobombes urbanes lleugeres per a extinció i salvament que es destinaran als parcs d'Orihuela i Torrevieja, així com un Contenidor de Reserva d'Aire per a intervencions que requerisquen un gran consum. El diputat d'Emergències, Francisco Cano, ha assenyalat que este nou material “ens permetran millorar el servici, disminuint els temps de resposta i donant major seguretat als nostres efectius”.

Les dos noves autobombes urbanes lleugeres, el cost de les quals ascendix a 726.000 euros, estan fabricades per l'empresa MAGIRUS i compten amb capacitat per a 2.000 litres i un dipòsit d'espuma de 100 litres. Amb espai interior per a un conductor, un cap i tres bombers, el camió compta amb tracció posterior 4x2, dos eixos, un radi de gir de 6.290 mm i unes dimensions relativament xicotetes -2,3 metres d'ample per 3,2 d'alt- pel que és molt útil per a les intervencions en zones de carrers estrets com els centres històrics dels municipis.

“Tots els automòbils són d'última generació i disposen de material i protecció extraordinaris, la qual cosa ens convertix en un consorci de referència a Espanya i continuarem sent-ho gràcies a inversions tan importants”, ha destacat Cano.

Contenidor de Reserva d'Aire

El Consorci de Bombers ha adquirit també un Contenidor d'Aire de Reserva la missió de la qual és donar aportació d'aire continu en aquelles intervencions on es produïsca un gran consum a través d'equips de respiració autònoms (ERA) com a incendis industrials, vivendes amb alts consums, túnels o emergències químiques.

Presentació del nou contenidor d'aire dels bombers

El contenidor, del fabricador Truck Deal SL i amb un cost de 325.000 euros, disposa d'un compressor i una rampa de càrrega per a poder omplir deu botelles d'aire alhora en 15 minuts. També aporta deu equips de respiració autònoms complets a l'inici de qualsevol intervenció. Així mateix, el contenidor disposa d'una sala de manteniment d'equips amb equipament per a la rentada i higienització de màscares ERA i de tendals en tot el seu perímetre per a donar ombra als efectius, així com una aixeta-dutxa exterior per a refrescar-se o llavar-se.

El contenidor podrà també ser utilitzat com a equip de substitució per a qualsevol parc de bombers el compressor de càrrega dels quals de botelles estiga avariat.