Ciudadanos proposa un Pla Estratègic de Cultura que transformarà Alacant

Entre les propostes de Cs trobem un Pacte per la Cultura, la recuperació de la Britànica, l’Escola Municipal de Creació Artística i posar de nou en marxa el projecte Alacant, Públic Art

Ciudadanos proposa un Pla Estratègic de Cultura que transformarà Alacant
22/05/2023 -

L’equip encapçalat per Adrián Santos, va presentar divendres passat un programa on destaca l’honestedat posant com a aval “l’experiència d’haver governat quatre anys” sabent “quals són les mesures que es pot implementar i quals són a llarg termini”. Els grans projectes urbanístics i la seua continuïtat han abastat part de la presentació, la presència de César Anca va fer centrar l’atenció en el sector serveis i un Pacte per la Cultura va ser també uns dels punts que va avançar Cs. Els liberals també compten amb Begoña Martínez Detell en els primers llocs de la candidatura de Ciutadans; galerista, gestora cultural, vocal del Consell Valencià de Cultura i directora de la Galeria Aural des de 2001. Per això, la cultura és, en el programa electoral de Ciutadans, un dels punts més amplis i en el qual es concentraran molts esforços.

El candidat de Cs ha destacat la importància de la dimensió urbanística per a donar forma les diferents mesures relatives a cultura “Des de la regidoria d’urbanisme es planteja que hi haja més dotacions culturals, per això es planteja continuar desenvolupant Cigarreras amb 6300 m2 de noves zones culturals que ja hem iniciat les obres en aquesta legislatura i que finalitzaran en la següent”.

En aquest sentit, un enclavament important, sempre nomenat i mai desenvolupat és La Britànica, antiga refineria que ofereix infinites possibilitats com a complex cultural, que posseeix un estil industrial i singularitats úniques “és aqueix espai cultural que ens diferencia de la resta de ciutats europees. Ja hem sol·licitat al ministeri d’Hisenda que ens cedisca la Britànica a l’Ajuntament i estem en tràmits perquè siga municipal i es puga treballar en la següent legislatura”.

Una representació de la refineria “La Britànica” una vegada transformada

Entre altres mesures, s’impulsarà la Cultura de la ciutat amb la creació d’un Pla Estratègic de Cultura, (PAC) en el qual es conjuminaran els objectius més importants per a fer créixer, millorar i fomentar aquest aspecte en el municipi. Santos Pérez ha recalcat en aquest sentit que és “fonamental que hi haja un Pacte per la Cultura, cal garantir un pacte de mínims en la cultura d’Alacant. No pot ser que governe qui governe la cultura siga una moneda de canvi. La nostra primera mesura és garantir aquest pacte de tots els grups polítics”.

Des de Ciutadans es donarà suport al valor de la cultura com ben comuna i es fomentarà l’emprenedoria cultural mitjançant l’impuls i acompanyament en la creació d’empreses, comerços culturals, startups, llibreries, galeries d’art, etc. segons Begoña “Una de les millors formes per a la rehabilitació i creació artística és sol·licitar i aplicar el 2% Cultural, mesura contemplada en la Llei 16/1985, que estableix l’obligació de destinar al foment de la creativitat artística, amb preferència en la pròpia obra o en el seu immediat entorn, també aplicarem el Codi de Bones Pràctiques i l’Estatut de l’Artista”

Des de Ciutadans han tornat a incidir en l’honestedat i realisme de les seues propostes. L’equip de Adrían Santos se centrarà en coses tangibles, que sí que es poden realitzar “com crear espais i infraestructures, posar en marxa programes d’innovació cultural per als joves, descentralitzar la cultura perquè arribe a tots els barris de la nostra ciutat, cuidar i millorar les instal·lacions actuals…”

També s’ha anunciat que tal i com el candidat alcaldia va començar en 2014, es posarà de nou en marxa el projecte Alacant, públic art i es donarà autonomia al MACA.

Des de la formació també s’ha assenyalat que Alacant és una terra de grans artistes i es vol comptar amb ells i treballar per ells. Per això, s’establirà una Escola Municipal de Creació Experimentació i Investigació Artística i es farà costat a tots els artistes i agents culturals per a inicien un camí cap a la professionalització del seu treball.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 1 =