politica

La Diputació injecta 380.000 euros en els municipis per al control de plagues de mosquits

La diputada de Medi ambient, Magdalena Martínez, destaca la importància d'esta acció per a evitar la proliferació d'estos insectes i protegir l'ecosistema

1 minut

Eixam de mosquits

La Diputació d'Alacant destinarà este any 380.000 euros per a col·laborar amb els ajuntaments de la província en la realització de tractaments de control de dípters -mosques i mosquits-. Un total de 128 municipis i entitats locals menors es beneficiaran d'esta convocatòria, essencial per a evitar plagues i protegir l'ecosistema.

“El nostre compromís amb els consistoris per a fer front a la proliferació d'estos insectes és absolut. Per això, llancem anualment esta important línia de subvencions amb la qual els ajudem a executar esta actuació”, ha explicat la diputada de Medi Ambient i Energia, Magdalena Martínez.

El programa, que arribarà a tots els consistoris que l'han sol·licitat correctament #dins del termini i en la forma corresponent, contempla el desenrotllament de processos de desinsectació en aquelles localitats que, per les característiques especials del seu territori, registren una major presència de poblacions de culícids (mosquits) i simúlids (mosques negres).

Per comarques, els municipis que obtindran subvenció a la Marina Alta són Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Calp, Castell de Castells, Dénia, El Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol d'Almúnia, El Verger, Els Poblets, Gata de Gorgos, L'Atzúbia, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pego, Sagra, Sanet y Negrals, Senija, Teulada, Tormos, La Vall d'Alcalà, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, La Vall d'Ebo i Xaló, així com les entitats locals menors de La Xara, Jesús Pobre i Llosa de Camatxo. Per part seua, a la Marina Baixa, es beneficiaran Benifato, Benimantell, Bolulla, Callosa d'en Sarrià, Confrides, El Castell de Guadalest, Finestrat, L'Alfàs del Pi, La Vila Joiosa, Orxeta, Polop, Relleu, Sella i Tàrbena.

A la Vega Baixa rebran ajudes els ajuntaments d'Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Benijófar, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas i Torrevieja.

El repartiment de subvencions per a la realització de tractaments de control de dípters també arribarà a Agost, Aigües, Busot, La Torre de les Maçanes, Mutxamel, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Xixona, a L'Alacantí, i a Algueña, Aspe, Biar, el Camp de Mirra, Cañada, Crevillent, Elx, El Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, La Romana, Monforte del Cid, Monòver, Novelda, el Pinós, Salinas, Santa Pola i Sax, en la zona del Vinalopó.

Finalment, les localitats de L'Alcoià-El Comtat que estan incloses en este programa són Agres, Alcocer de Planes, Alfafara, Balones, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L'Alqueria d'Asnar, L'Orxa, Millena, Muro d'Alcoi, Onil, Penàguila, Plans, Quatretondeta, Tibi i Tollos.

Conservació i Millora de Paratges Naturals

A més, la Diputació ajudarà als municipis d'Alcoi, Aspe, Callosa de Segura, Castell de Castells, Ibi, Monforte del Cid, Monòver, Muro d'Alcoi, Mutxamel, Novelda, Petrer, el Pinós, Redován, Sax i Xixona en la conservació i millora dels seus paratges naturals, a través d'una línia dotada amb 120.000 euros.