La Diputació d'Alacant constitueix les set comissions informatives permanents

La presidència serà assumida pel diputat delegat d’àrea mentre que la vicepresidència recaurà en diputats del Grup Socialista

La Diputació d'Alacant constitueix les set comissions informatives permanents
30/08/2023 -

La Diputació d’Alacant ha celebrat aquest matí les sessions constitutives de les set comissions informatives permanents en les quals s’articularà l’activitat de la institució provincial en aquesta legislatura. Aquests òrgans, que tenen per objecte l’estudi i consulta dels assumptes que s’emporten a ple, així com el seguiment de la gestió del president, de la Junta de Govern i dels diputats amb delegació, es reuniran dues vegades al mes amb caràcter ordinari.

Hisenda, Administració General i Capital Humà; Benestar Social; Cultura i Esports; Infraestructures, Carreteres i Cicle Hídric; Medi Ambient i Estalvi Energètic; Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius; i Contractació, Innovació i Agenda Digital són les set comissions informatives, a més de la Comissió Especial de Comptes que es va constituir recentment.

Cadascun d’aquests òrgans estarà integrat per 13 diputats de tots els grups polítics que conformen la corporació provincial; set pel Grup Popular, quatre pel Grup Socialista, un per Vox i un altre per Compromís. El president de la Diputació, Toni Pérez, ha delegat la presidència de totes les comissions en diputats de l’equip de govern, que ostenta amb majoria absoluta el Grup Popular, mentre que les vicepresidències de les comissions permanents han recaigut en diputats del Grup Socialista.

D’aquesta manera, la Comissió d’Hisenda, Administració General i Capital Humà la presidirà la vicepresidenta segona i diputada d’Administració General i Hisenda, Mª del Mar Sáez.

La diputada de Benestar Social, Loreto Serrano, presidirà, per part seua, la Comissió de Benestar Social, mentre que la Comissió de Cultura i Esports serà presidida pel diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro.

D’altra banda, el diputat d’Infraestructures, Antonio José Bernabeu, ostentarà la presidència de la Comissió d’Infraestructures, Carreteres i Cicle Hídric. La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic serà per a la diputada responsable d’aquesta àrea, Magdalena Martínez, i la Comissió de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius la presidirà el diputat delegat, Carlos Mª Pastor.

Finalment, el diputat d’Innovació i Gestió Documental, David Aracil, serà president de la Comissió de Contractació, Innovació i Agenda Digital.

En el cas de la Comissió de Comptes, constituïda fa uns dies, la presidència l’ostenta la diputada Mª del Mar Sáez, mentre que s’han conformat tres vicepresidències; una primera, ocupada pel Grup Popular, una segona, que assumeix Vox, i una tercera per a Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 19 =