La Diputació inverteix 1,4 milions en la conservació i millora de senderes, zones verdes i paratges naturals

La diputada de Medi Ambient, Magdalena Martínez, destaca el compromís de la institució amb la cura i protecció de l’entorn

La Diputació inverteix 1,4 milions en la conservació i millora de senderes, zones verdes i paratges naturals
16/11/2023 -

La Diputació d’Alacant destinarà enguany prop d’1,4 milions d’euros a la conservació i millora de senderes, zones verdes i paratges naturals de la província. La institució ha donat el vistiplau a la distribució d’aquestes ajudes que s’articulen a través de quatre convocatòries. “Gràcies a aquests plans de subvencions, ajudem els nostres pobles a cuidar, protegir i preservar el seu entorn, una cosa essencial per a garantir la perdurabilitat de la nostra societat i que repercuteix directament en el benestar i en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans”, ha explicat la diputada de Medi Ambient, Magdalena Martínez.

Així, d’una banda, la institució invertirà 571.342 euros en la creació, adequació i millora de zones verdes de titularitat municipal com a parcs, jardins o instal·lacions d’esbarjo. Alcosser, la Canyada, Formentera del Segura, La Torre de les Maçanes, L’Orxa, Los Montesinos, Orba, el Pinós, Plans, Salines i Tàrbena són els municipis que es beneficiaran d’aquest programa que, tal com ha assenyalat la diputada, “permet als consistoris crear nous espais o ampliar els existents”.

D’altra banda, la Diputació d’Alacant assumirà, amb una inversió que aconsegueix els 500.000 euros, la prestació del servei de conservació i manteniment dels jardins i espais verds municipals en les poblacions més xicotetes de la província.

Les subvencions, que inclouen la realització de treballs com la neteja de jardins, la poda d’arbres, la recuperació d’arbratge o la seua restauració, arribaran a Agost, Aigües, Busot i La Torre de les Maçanes, a la comarca de l’Alacantí; a l’Alguenya, Biar, la Canyada, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares, La Romana i Salines, en la zona del Vinalopó, i a Benifato, Benimantell, El Castell de Guadalest, Relleu i Tàrbena, a la Marina Baixa.

Així mateix, obtindran ajudes les localitats d’Alcalalí, Beniarbeig, Benigembla, Benimeli, Castell de Castells, El Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, El Verger, La Vall de Laguar, Orba, Sanet i els Negrals, Xaló i els E.L.M.S. de Jesús Pobre i Llosa de Camatxo, a la Marina Alta; Algorfa, Benferri, Daya Nueva, Daya Vieja, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Jacarilla i San Isidro, a la Vega Baixa, i Agres, Alcosser, Alfafara, Beniarrés, Benifallim, Benillup, Benimarfull, Fageca, Gorga, L’Alqueria d’Asnar, L’Orxa, Millena, Tibi i Tollos, a L’Alcoià-El Comtat.

Senderes homologades i paratges naturals

A més, la institució subvencionarà amb 200.000 euros el desenvolupament d’accions de conservació i millora en les senderes homologades de la província, un pla del qual es beneficiaran 45 municipis.

Agost, Aigües, Busot i La Torre de les Maçanes, a L’Alacantí; Albatera, Algorfa, Benijòfer, Callosa de Segura, Los Montesinos i Rojals, a la Vega Baixa; Agres, Alfafara, Benimassot, Castalla, Fageca, Ibi, L’Orxa, Muro d’Alcoi i Tibi, a L’Alcoià-El Comtat; Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Benissa, El Poble Nou de Benitatxell, Callosa d’en Sarrià, Finestrat, Gata de Gorgos, Llíber, Orba, Parcent, Sella, Tàrbena, Teulada, La Vall de Laguar i El Verger, a la Marina Alta i la Marina Baixa, i l’Alguenya, Asp, el Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Monòver, Novelda, el Pinós, La Romana, Salines i Santa Pola, en la zona del Vinalopó.

Finalment, i a través d’una altra convocatòria, la Diputació col·laborarà en la conservació i millora dels paratges naturals d’Alcoi, Asp, Callosa de Segura, Castell de Castells, Monòver, Muro d’Alcoi, Novelda, Petrer, el Pinós, Redován, Sax i Xixona amb 115.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + 13 =