La Diputació assenyala a Puig i confirma que Julia Parra i Javier Gutiérrez no seran destituïts de les seues competències

Ana Serna, portaveu de l’equip de Govern, ha confirmat l’estabilitat de la Diputació d’Alacant i ha acusat Ciudadanos de sumar-se a les polítiques de Ximo Puig per a desestabilitzar la institució a dos mesos de les eleccions

La Diputació assenyala a Puig i confirma que Julia Parra i Javier Gutiérrez no seran destituïts de les seues competències
17/03/2023 -

La Diputació Provincial d’Alacant ha disposat aquest matí una roda de premsa on la popular Ana Serna, vicepresidenta segona i portaveu de l’equip de govern ha relatat l’esdevingut aquests últims dies on Julia Parra i Javier Gutiérrez deixaven les files de C’s. La diputada ha fet un històric on assenyalava un article en premsa de l’11 de març que resava “Puig es fixa com a objectiu la diputació d’Alacant” al que la portaveu ha afegit “des del primer dia d’aquesta legislatura Ximo Puig ha intentat doblegar per la força a l’única gran institució en la qual no és present en el govern. Per això és el seu objectiu, jo diria que és la seua obsessió”.

En aquesta línia, Serna ha volgut posar sobre la taula les mocions de censura que s’han presentat en més d’una ocasió per part de l’equip de Puig, a les quals “Ciudadanos, els d’abans, no els d’ara” van ser conseqüents i van rebutjar, ha afegit la diputada. També s’ha esmentat l’acord de 2022 pel qual es va aprovar el Fons de Cooperació Municipal pel qual s’obliga la institució alacantina a aportar al Fons 13,4 milions d’euros en 2023. “Han aprovat una llei del fons de cooperació per a doblegar la legítima autonomia financera que ens confereix la constitució” per al qual la diputació va presentar recurs contenciós administratiu “No han dialogat mai, no han volgut. Ha sigut un traga, o ho prens o ho deixes” ha incidit Serna.

Així mateix, la portaveu ha recordat que Alacant és l’última província d’Espanya en inversions de l’estat per dos anys consecutius i ha citat la retallada del Tajo-Segura “va donar una destralada mortal a aquesta infraestructura”. En aquest ordre, ha recalcat el treball exemplar de la diputació provincial “ha treballat de manera modèlica buscant el diàleg i l’acord en tot moment. Mai en la història d’aquesta diputació s’ha invertit tant en uns moments tan durs per a aquesta província”. Els últims 20 milions d’euros en bo consum per a afrontar la pujada de preus de la cistella de la compra i comerços en general”.

La vicepresidenta segona s’ha referit a Ciudadanos “El que queda s’ha entregat a Ximo Puig” en un intent de conjuminar forces per a desestabilitzar la institució i rebaixar el llistó electoral a dos mesos de les eleccions. Apuntant que el partit de C’s no ha canviat, només la seua cúpula, que per a poder se seguir a Ximo i els seus socis han de pagar el peatge de desestabilitzar a la diputació.

Per aquest motiu, ha indicat el govern provincial “aquest equip es mantindrà unit i cohesionat durant els dos mesos que resten de legislatura. I ho farem complint en tot moment la llei i el reglament de la diputació, al que ha afegit que els tècnics ja han iniciat els treballs per a regularitzar conforme a la llei “no conforme als desitjos de l’oposició” tot el que concerneix als diputats Julia Parra i Javier Gutiérrez. Per als quals, no hi ha un precedent jurisprudencial que indique que la figura del regidor o diputat no adscrit no puga exercir les seues funcions “és una figura legal”. El sistema jurídic consultiu és clar en aqueix sentit, només afecta a les retribucions on només percebran una indemnització per assistència a òrgan, ha detallat Serna.

Paral·lelament ha volgut assenyalar a les crítiques que titllaven de transfuguisme el fet “Lliçons de Compromís i el PSOE la justes” argumentant que ja existeixen casos intestins en els seus partits a més d’imputats en diversos casos.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen + 4 =