El ple de la Diputació d'Alacant aprova l'organització de la institució provincial per a la nova legislatura

La corporació dona el vistiplau a les àrees de govern, les comissions informatives, el règim de sessions o les retribucions de diputats i eventuals

El ple de la Diputació d'Alacant aprova l'organització de la institució provincial per a la nova legislatura
02/08/2023 -

La Diputació d’Alacant ha celebrat aquest matí un ple extraordinari per a fixar l’organització i el funcionament de la institució provincial per als pròxims quatre anys. La distribució de les àrees de govern, la creació de les comissions informatives, el règim de sessions, el personal eventual o el règim econòmic dels diputats són alguns dels punts que s’han abordat durant aquesta sessió plenària, la primera d’aquesta legislatura després de la constitució de la nova corporació provincial el passat 21 de juliol que presideix Toni Pérez.

Les 16 àrees de gestió de la Diputació, tal com s’ha aprovat, s’estructuren en: Presidència; Economia, Comunicació i Cicle Hídric; Administració General i Hisenda; Benestar Social i Igualtat; Desenvolupament Econòmic i Projectes Europeus; Cultura, Contractació i Residents Internacionals; Benestar de les Persones; Innovació i Gestió Documental; Transparència i Impremta; Infraestructures; Emergències i Repte Demogràfic; Carreteres; Medi Ambient, Energia i Residus Sòlids Urbans; Esports, Arquitectura, Conservació d’Edificis i Instal·lacions i, finalment, Recursos Humans. La proposta ha tirat avant per majoria de la corporació provincial després que es rebutjara una esmena in voce de Vox per a canviar l’àrea de Benestar Social i Igualtat per Benestar Social i Família.

D’altra banda, s’ha donat el vistiplau al règim de sessions del ple, que es reunirà de manera ordinària el primer dimecres de cada mes a les 12.00 hores. Així mateix, s’han creat set comissions informatives permanents, que es reuniran dues vegades al mes, a més de la Comissió de Comptes.

El ple també ha aprovat, en aquest cas amb el vot en contra del Grup Socialista i el suport dels grups del Partit Popular, Vox i Compromís, la proposta sobre el número, característiques i retribucions del personal eventual, que s’estableix en 29 (6 en Presidència; 10 en les Oficines Comarcals; 2 per a les vicepresidències; 5 per al Grup Popular, que compta amb 16 diputats; 4 per al Grup Socialista, amb 13 diputats; 1 per a Vox i un altre per a Compromís, amb un diputat cadascun d’ells).

Des de les files socialistes, el seu portaveu Vicente Arques ha justificat el seu vot contrari a la distribució dels eventuals entre els grups polítics per considerar que “no és equilibrada” tenint en compte els percentatges resultants del repartiment. No obstant això, la vicepresidenta primera i portaveu del Grup Popular, Ana Serna, ha assenyalat que “això no va de percentatges sinó de la paraula donada”, ja que ha afirmat que la proposta havia sigut consensuada amb tots els grups de la corporació abans de la sessió plenària. A més, ha justificat la distribució “per operativitat, ja que els diputats amb responsabilitats de govern són els que més treball i dedicació tenen”.

Aqueix mateix argument ha sigut esgrimit per la també diputada d’Economia, Comunicació i Cicle Hídric en la defensa del punt relatiu al règim econòmic dels diputats, que es manté respecte a l’anterior mandat i que ha tirat avant amb el suport de tots els grups excepte el PSOE, que s’ha abstingut.

Finalment, s’ha aprovat amb l’abstenció de Vox la proposta de dotació econòmica dels Grups Polítics.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen − nine =