La Diputació donarà ajudes als ajuntaments per a reforçar la seguretat en els festejos de ‘bous al carrer’

Mazón: “El camí no és la prohibició, sinó la informació, la conscienciació i el reforç de la seguretat”

La Diputació donarà ajudes als ajuntaments per a reforçar la seguretat en els festejos de ‘bous al carrer’
20/09/2022 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha anunciat que la institució provincial activarà l’any vinent una línia d’ajudes per a ajuntaments, que podria aconseguir fins als 100.000 euros, destinada a reforçar les mesures de seguretat en la celebració dels festejos de ‘bous al carrer’ i ha mostrat la seua disconformitat amb la prohibició d’aquests esdeveniments.

Així li ho ha trasllat Mazón aquest matí al president de la Federació de Penyes Taurines Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Germán Zaragoza, durant la trobada mantinguda en la Diputació d’Alacant al qual també han assistit en representació d’aquesta entitat Carlos Casilda, com a vicepresident, i Javier Gómez, com a coordinador a Alacant.

“El camí per a evitar que es produïsquen accident en aquests festejos taurins no pot ser el de la prohibició sinó el de la informació, la conscienciació i el reforç de les mesures de seguretat”, ha destacat el president alacantí, qui ha anunciat, per això, la posada en marxa en 2023 des de la institució provincial d’una convocatòria de subvencions dirigida a millorar aqueixa seguretat.

Les ajudes, que ha avançat oscil·laran entre els 80.000 i els 100.000 euros, cobriran, entre altres aspectes, l’adquisició de braçalets identificatius i walkie-talkies per als voluntaris, lliteres d’emergència per al trasllat de ferits, l’edició de fullets informatius en diversos idiomes o la instal·lació de sirenes i altres mecanismes d’avís.

En aquest sentit, Mazón ha reiterat que “l’objectiu és adoptar totes les mesures possibles que ajuden a millorar la seguretat, la informació, la conscienciació i la prevenció i comptar per a això amb la implicació de tots; ajuntaments, federació i participants”.

El president ha afegit que el reforç de la seguretat tindrà també una incidència positiva en la cobertura de les pòlisses d’assegurances. “El millor que podem fer per a facilitar que aquests esdeveniments puguen tindre una bona assegurança és reforçar inicialment la seguretat”, ha apuntat.

Per part seua, el president de les penyes taurines ha incidit en la importància de les mesures de seguretat per a evitar que es produïsquen accidents o descuits. “Com a organitzadors d’aquests festejos taurins el que volem és que tot isca bé i quina millor manera que comptar per a això amb les diputacions i amb els ajuntaments per a arribar a tots els pobles de la Comunitat i donar cobertura a tots els aficionats”, ha indicat Zaragoza, qui ha avançat que en pròximes dates es reuniran també amb les diputacions de València i Castelló, a més d’amb la Generalitat.

Des de les penyes taurines han lamentat l’alta taxa de morts que s’ha registrat enguany i han assenyalat que això és degut, en part, a l’increment del nombre de festejos que s’han celebrat, “el més alt de la història”.

Prop de 300 municipis de la Comunitat celebren festejos taurins, uns 40 d’ells a la província d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

ten − six =