Mazón celebra la proposta d'Andalusia per a fer front comú per un finançament just, però lamenta que Puig no seguisca l'exemple amb l'aigua

El responsable provincial assegura que mai dirà aquelarre a la unió de comunitats per a defensar assumptes estratègics

Mazón celebra la proposta d'Andalusia per a fer front comú per un finançament just, però lamenta que Puig no seguisca l'exemple amb l'aigua
22/06/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha congratulat hui de la proposta que el president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, ha llançat al president de la Generalitat, Ximo Puig, per a establir un front comú sobre finançament, encara que lamenta, d’altra banda, que el cap del Consell no seguisca el mateix exemple d’unió amb el tema de l’aigua.

“M’alegre molt que haja hagut de ser el president de la Junta d’Andalusia, el que li haja proposat a la Generalitat fer un front comú pel finançament que mereixem i que Pedro Sánchez ens nega”, ha comentat Mazón, qui, no obstant això, considera “una pena que Ximo Puig no s’ajunte i se sume a altres fronts comuns, per exemple, al de l’aigua com el que li va proposar el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, una unió a la qual fins i tot va dir aquelarre”.

Referent a això, el president de la institució provincial ha assegurat que mai dirà aquelarre a la unió de comunitats “amb fronts comuns i amb assumptes tan necessaris i estratègics com són el finançament o l’aigua”, al mateix temps que ha matisat que li dóna el mateix “el partit en el qual milite cadascun dels presidents autonòmics, alguna cosa que als altres també hauria de donar-los el mateix, però pel que sembla en uns casos és un aquelarre i en uns altres no”.

Mazón ha alertat del moment crucial pel qual travessa la Comunitat i la província d’Alacant amb l’infrafinançament i amb la “mort imminent” del transvasament si es duu a terme la pretensió del Govern d’Espanya d’incrementar gradualment el cabal ecològic del Tajo fins als 8,6 metres cúbics. “Acabarem enterrant al transvasament”, ha lamentat el dirigent, qui ha criticat que el president Pedro Sánchez “ens està portant a la província a ser el desert d’Europa amb l’aplaudiment, el silenci i la dissimulació de la Generalitat Valenciana”.

El president alacantí ha avisat que l’aigua “no pot ser un mercadeig persa de si calles, mentre et reduïsc el transvasament, a canvi et continuaré manant alguna cosa”, ja que, tal com ha advertit, “necessitem un poal i des de la Generalitat Valenciana s’estan conformant amb un degoteig, que és tant com matar el transvasament de manera definitiva. Això no és una negociació. Hi ha un nivell que, si baixem, ens quedem sense futur i hem arribat al límit”.

En aquest sentit, Mazón ha apuntat que aquesta mesura “no és la gota que satisfà el got, és l’última gota que ja no entra i ens deixa el got absolutament buit. Ja no hi ha solució, ja no va de política ni de partits, ni de defensar al cap Sánchez que menysté a la Comunitat Valenciana”.

El dirigent institucional ha insistit que la defensa del medi ambient i dels espais verds està en la defensa de l’horta d’Europa, “perquè si la província es converteix en un desert, això accelera el canvi climàtic i va contra les normes mediambientals i contra el nostre futur”.

Per això, ha puntualitzat que no entén que des del govern de la Generalitat Valenciana es diga que el transvasament és irrenunciable “si cada vegada que ho diuen patim un altre ‘cuchillazo’ més, perquè hi ha un decretàs que, de manera arbitrària, se salta els criteris tècnics i de sostenibilitat”.

“Tant és cabal ecològic el de la capçalera del Tajo com a cabal ecològic és el Segura”, ha assegurat el president, qui ha recordat que hi ha milers de famílies que depenen del transvasament. “Des de la Comunitat, des de la província d’Alacant i des del sud de la nostra terra no solament estem demanant poder menjar nosaltres, sinó que estem donant menjar magnífics productes a tota Europa, de proximitat i autòctons”.

“S’està tallant de manera arbitrària el que estem fent i ja no es pot dissimular. Ha de ser la Generalitat Valenciana qui ho pare. Nosaltres, des de la Diputació d’Alacant, estem al·legant, estem posant en marxa la Mesa Provincial de l’Aigua, tenim el consens de regants i agricultors i hem fet front comú amb Múrcia i Almeria”, ha persistit ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − twelve =