Mazón destaca les ajudes de la Diputació per a protegir el Medi Ambient en el Dia Mundial dels Boscos

El president destaca el compromís clar i decidit de la institució en la prevenció d’incendis i el manteniment d’espais naturals

Mazón destaca les ajudes de la Diputació per a protegir el Medi Ambient en el Dia Mundial dels Boscos
21/03/2023 -

Prop de mig centenar d’alcaldes i regidors de la província s’han donat cita aquest matí en el MARQ per a reflexionar sobre la importància del nostre entorn natural i alertar sobre el perill de la seua degradació. El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha inaugurat aquesta interessant sessió, organitzada per l’Àrea de Medi Ambient de la institució amb motiu del Dia Internacional dels Boscos.

“Aquesta jornada va ser establida per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 2012. Des de llavors, diversos esdeveniments commemoren aquesta efemèride i consciencien sobre la necessitat de protegir tots els tipus de boscos en benefici de les generacions actuals i futures”, ha assenyalat el responsable provincial, qui ha destacat el compromís “clar i decidit” de la Diputació, “primer en la prevenció, però també a ajudar a recuperar l’estat natural d’aquelles localitats que s’han vist afectades per incendis”.

En aquest sentit, el president ha recordat els diferents programes de subvencions que la institució impulsa anualment “per a col·laborar amb els ajuntaments en la conservació, millora i manteniment de les seues zones verdes, paratges naturals, masses forestals o senderes, especialment dels municipis més xicotets o dels quals estan en risc de despoblació”.

Algunes de les inversions més destacades per a aquesta comesa són la convocatòria per a la redacció i execució de Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals, que ha incrementat enguany la seua dotació econòmica més d’un 290%, fins a aconseguir els 1,5 milions d’euros, o la destinada a la recuperació mediambiental dels municipis afectats pels incendis forestals que el passat estiu van assolar part de la província, especialment en la zona de La Vall d’Ebo i Petrer, que definirà actuacions per un import màxim de tres milions d’euros.

Sota el títol ‘Els boscos com a part essencial del benestar humà’, l’activitat ha comptat també amb la intervenció de professionals i experts en aquest àmbit com Eduardo Rojas, president de PEFC Internacional i degà-president del Col·legi Oficial d’Enginyers forestals, qui ha aprofundit sobre la contribució dels boscos a la salut humana, o Fernando Pradells, coordinador dels serveis tècnics municipals d’Énguera i assessor de AMUFOR, que ha analitzat l’estat dels boscos a la província i ha oferit diferents propostes per a la seua gestió des de l’àmbit local.

Per part seua, el diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, ha sigut l’encarregat de clausurar aquesta jornada commemorativa, organitzada també per a posar en valor el treball realitzat per la institució en aquesta matèria. “Més boscos implica més salut i qualitat de vida per a la ciutadania. Per això, des de fa anys, la Diputació posa tots els seus recursos a la disposició dels municipis amb la finalitat de col·laborar amb ells en la cura i la protecció de l’entorn”, ha argumentat.

La província d’Alacant compta amb una superfície superior a les 580.000 hectàrees, de les quals prop de 300.000 corresponen a boscos i terrenys forestals, la qual cosa suposa que més de la meitat del territori són espais naturals que cada any creixen a un ritme important.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 4 =