Miguel Mínguez: “L'ampliació de l'hospital Marina Baixa suposa la major inversió en una infraestructura sanitària a la comarca”

L’ampliació suposarà una inversió de quasi 60 milions d’euros i permetrà ampliar els llits d’hospitalització

Miguel Mínguez: “L'ampliació de l'hospital Marina Baixa suposa la major inversió en una infraestructura sanitària a la comarca”
21/06/2022 -

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha destacat hui que “les obres d’ampliació de l’hospital Marina Baixa suposen la major inversió en una infraestructura sanitària a la comarca”.

El titular de Sanitat ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la seua visita a les obres d’ampliació de l’hospital Marina Baixa de la la Vila Joiosa, que van començar a la fi de maig i tenen un termini d’execució de 30 mesos. Aquesta ampliació suposarà una inversió de 59.925.306,37 euros i permetrà comptar amb fins a 52 llits més d’hospitalització en el centre hospitalari.

Miguel Mínguez ha explicat que “aquesta ampliació és necessària per raons de caràcter assistencial que requereixen ampliar diferents àrees d’activitat hospitalària, la demanda de la qual ha augmentat fins més del doble en els últims cinc anys”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que “en municipis costaners i turístics la població dels quals està adscrita a aquest centre hospitalari la població es multiplica durant el període estival”.

Així mateix, ha indicat que “es tracta d’una inversió que transformarà totalment l’hospital i que situarà a aquest centre sanitari en el lloc que mereix la ciutadania de la comarca de la Marina, tant pel que fa a les infraestructures com en equipament tecnològic”.

D’aquesta manera, l’hospital compta actualment amb una superfície construïda de 33.000 metres quadrats i augmentarà la seua capacitat en uns 30.000 metres quadrats més, és a dir, pràcticament doblegarà la seua superfície després de l’ampliació arribant als 63.000 metres quadrats.

Les obres preliminars van començar fa uns dies, i segons ha explicat el conseller, “en aquests moments, s’està treballant en la fase inicial, que consisteix en actuacions relacionades amb el desviament dels serveis, dels accessos i altres obres d’adequació prèvies a la intervenció relacionada pròpiament amb l’ampliació”.

L’obra consisteix en una edificació de nova planta contigua a l’actual centre, que es connectarà en diverses altures. Aquest nou edifici se situarà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de la Vila Joiosa en una parcel·la de 21.000 metres quadrats. Aquesta edificació albergarà gran part dels serveis tecnoasistenciales.

D’aquesta manera, aquesta nova edificació inclourà el nou servei d’Urgències, que comptarà amb Unitat de Curta Estada, Zona de Diagnòstic per Imatge (amb dues sales de TAC, ressonància Magnètica, radiologia i mamògraf), un nou bloc quirúrgic amb 12 quiròfans i espai per a dos més de reserva, que comptarà amb Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI), i Unitat de Reanimació Post-Anestèsica (URPA).

Així mateix, el nou Servei d’Urgències disposarà d’una nova àrea obstètrica (que inclourà urgències ginecològiques i zona de dilatació, part i recuperació), una nova Unitat de Vigilància intensiva (UCI) i una nova central d’esterilització.

La intervenció inclourà també la reordenació de la resta de la parcel·la cedida i part de l’existent per a millorar les zones d’aparcament i les circulacions interiors, i habilitarà els espais necessaris que permeten millor accessibilitat i mobilitat fins al centre sanitari. L’aparcament comptarà amb un total de 679 places disponibles per a personal i pacients.

D’altra banda, Miguel Mínguez ha assenyalat que “l’impuls de les infraestructures sanitàries és una de les principals apostes estratègiques de la Conselleria de Sanitat, però també l’aposta per la qualitat en l’ocupació pública i el reforç de les plantilles”.

En aquest sentit, el titular de Sanitat ha ressaltat l’esforç que s’està duent a terme per a incrementar la plantilla en l’àmbit sanitari. I en el cas del departament de la Marina Baixa, Mínguez ha destacat que “ja s’han contractat 176 treballadors. D’ells, 124 a l’hospital i 52 en atenció primària”.

Finalment, el conseller de Sanitat ha indicat que “continuem reforçant el sistema públic de salut, també a la Marina Baixa, amb millors infraestructures i equipaments, amb més personal i preparant la sanitat valenciana per a les necessitats de present i de futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − 9 =