El nou equip de govern d'Alacant decidirà si recorre la sentència sobre l'Ordenança de Convivència

El nou equip de govern d’Alacant serà qui valore recórrer o no la sentència del Tribunal Superior de Justícia

El nou equip de govern d'Alacant decidirà si recorre la sentència sobre l'Ordenança de Convivència
13/06/2023 -

Hui dimarts, després de donar part sobre la decisions preses per part de la junta de govern local, i abans de la formació del nou equip de govern un dels temes protagonistes ha sigut l’anul·lació del TSJCV d’articles sobre l’ordenança de convivència d’Alacant sobre dones prostituïdes i persones sense llar, popularment coneguda com “l’ordenança de la vergonya” sentencia que coneixíem ahir.

En aquest sentit, la secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) havia declarat declarat l’anul·lació dels articles 3.2 II, 22 bis, 26-1, 29-3 i 31-2 de l’anomenada Ordenança de Convivència Cívica, subratllant que la norma manca de l’informe d’impacte de gènere exigible i que, per tant estima el recurs contenciós administratiu que, a l’agost de 2022, van presentar els edils de Unides Podem a l’Ajuntament, Xavier López i Vanessa Romero en contra d’aquesta ordenança.

Així, la sentència dictada pel tribunal imposa costes al consistori d’Alacant i al grup Vox, en la quantitat de 1.500 euros cadascun. La decisió pot ser recorregut davant el Suprem fins al 25 de juliol, segons ha donat part hui dimarts l’edil Manuel Villar.

Villar també ha traslladat que serà el nou equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant qui valore si recorre o no la sentència del Tribunal Superior de Justícia l’anul·lació dels diferents articles de l’Ordenança de Convivència Cívica, aprovada al febrer del 2022.

Sobre la falta de l’informe d’impacte de gènere exigible segons la llei que no albergaria l’ordenança, Villar ha afirmat que, “evidentment”, quan ho van fer d’aquesta manera entenien que ho feien “bé”. Però que en vistes a la setmana vinent, amb nou equip de govern es podrà valorar “una miqueta millor” així com decidir si es recorre aquesta sentència. “Hem de valorar i prendre una decisió, però va arribar ahir la sentència i hi ha molts matisos que valorar. Crec que tenim dret de marcar una mica el temps de si recorrerem o no i valorar-lo”.

Al seu torn, el portaveu ha insistit en el “respecte” per part de l’equip a aquesta resolució judicial. “Com sempre hem fet, quan ens afavoreixen i quan no ens afavoreixen les resolucions judicials”; “Ara començarem a valorar què suposa, què no suposa i si hi ha possibilitat de recurs. No podem dir més, és prompte per a qualsevol altra mena de valoracions” ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × five =