politica

Les obres del nou parc auxiliar de Bombers de Villena conclouran a la fi d'octubre

1 minut

Visita al parc de bombers d'Elx

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha visitat este matí les obres del nou parc auxiliar de Bombers de Villena, que estaran finalitzades este mateix mes d'octubre després d'una inversió de més de 2,7 milions d'euros.

Les noves instal·lacions situades al carrer Saurí entraran en servei a principi del pròxim any i comptaran amb una dotació de 30 bombers (en torns de 5). Construït sobre una parcel·la cedida per l'Ajuntament de 8.000 metres quadrats, el nou parc, que destaca per la seua funcionalitat i disseny, ocupa una superfície de 1.560 m².

"Amb estes noves instal·lacions, que substituiran a les situades en el barri de Sant Francesc d'Assís, millorem la connectivitat, operativitat i posicionament del servei de Bombers a Villena i, per tant, el temps de resposta davant les emergències que es produïsquen tant en esta localitat com en la resta de municipis de la comarca al qual presta servei este modern i eficient parc auxiliar", ha destacat Toni Pérez, qui ha estat acompanyat en la seua visita per l'alcalde, Fulgencio José Cerdán, el diputat d'Emergències, Francisco Cano, i l'inspector cap del Consorci, José Rubio.

El president de la Diputació també ha valorat que gràcies a estes noves dependències "els bombers que treballen en este parc comptaran amb instal·lacions més còmodes, òptimes i modernes" i ha agraït a l'Ajuntament la cessió del terreny per a executar l'obra, "un sòl immillorable entre el ventall de possibilitats existents perquè quasi quaranta anys després que s'instal·larà el Consorci de Bombers a Villena tinguem un nou parc".

Així mateix, ha avançat que una vegada entre en servei el nou parc, entre gener i febrer de 2025, s'entregaran a l'Ajuntament les velles instal·lacions del barri Sant Francesc d'Assís. "Fa quasi 40 anys Villena va posar aquell sòl, en el nucli urbà del municipi, a la disposició del Consorci de Bombers per a la construcció del parc auxiliar comarcal i ara que comptarem amb unes noves instal·lacions, una altra vegada gràcies a una parcel·la municipal cedida, el que procedix és entregar aquell sòl amb l'edifici que conté a l'Ajuntament perquè decidisca l'ús -social, cultural, etc- que estime més oportú", ha assenyalat Toni Pérez.

L'edifici té una sola planta i s'ha estructurat en dues zones diferenciades; una que alberga els serveis i una altra l'hangar per a vehicles. La zona de serveis disposa de quatre estades per a descans, un saló, una cuina-menjador, dos despatxos, una aula de formació, dos vestuaris, un gimnàs, zona de taquilles i un recinte per a fangs. Així mateix, s'han creat diversos espais de magatzematge, taller, neteja i instal·lacions amb patis interiors per a il·luminació i ventilació. L'immoble compta amb dos accessos des de l'exterior en dues façanes diferents i un altre des de l'hangar. El projecte ha inclòs, a més, una instal·lació de generació elèctrica per plaques fotovoltaiques, a més d'una instal·lació de maniobres i pràctiques.

El parc auxiliar de Villena forma part de l'Àrea Operativa del Vinalopó del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d'Alacant amb parc principal a Elda i parc auxiliar a Villena. El nou parc, amb el suport de l'estructura consorcial, dona servei en primera instància a 25 municipis, 900 quilòmetres de superfície i més de 222.000 habitants.

El termini d'execució de les obres que inicialment era de dotze mesos es va ampliar finalment a quinze donada la complexitat d'alguns dels treballs escomesos.