Peatge de Carlos Mazón per a arribar a la Generalitat: dinamitar les lleis de gènere, eliminar ajudes i “desallotjar activistes de les aules”

El pacte dels populars amb Vox planteja escenaris tan complicats com derogar les lleis de gènere, de memòria històrica, la Llei Trans o el tancament d'À Punt

Guardar

carlos-flores
carlos-flores
Carlos Flores assegura que Vox ha complit els seus objectius “ser decisiu, créixer i estar en disposició de brindar a la Comunitat Valenciana un nou futur” en aquest sentit, mostra la seua mà tendida al popular Carlos Mazón, ara futur president de la Generalitat Valenciana per a “obrir una nova fase en la història de la Comunitat Valenciana”. Davant aquest canvi de paradigma, Mazón no s'ha mostrat explícit, tanmateix, sí ha traslladat que “Això no va ni amb qui ni amb quines cadires, això va de governar i d'ajudar a la gent”. Això avança un pacte imminent, que no pocs observen amb una certa perplexitat al País Valencià, fins fa poc bastió socialista. Carlos Flores, candidat de Vox condemnat per violència masclista, s'ha convertit en l'única opció per a impulsar el govern autonòmic a les mans de Mazón, posant així fi a últim Botànic i donant lloc a un govern autonòmic aliat amb la ultradreta.Amb 13 diputats en les Corts, tres més que en l'última legislatura, Vox s'ha convertit en la palanca de canvi per al “Canvi” que el popular Carlos Mazón anticipava. No obstant això, a tenor del programa del partit ultra i alguna de les seues mesures, el peatge podria tindre un preu molt alt per al Partit Popular a la Comunitat Valenciana.Al marge de negociar una investidura amb Flores, condemnat per violència masclista contra la seua exmuller, algunes de les mesures de Vox és eliminar el requisit lingüístic d'accés a places del professorat i administració pública i en el seu programa assenyala que “Desallotjarem als activistes i assessors lingüístics de les aules i reforçarem la inspecció educativa”.Vox també planeja la derogació de “totes les lleis de gènere i de memòria històrica” impulsades pel Pacte del Botànic com de les prioritats de Vox, així com també acabar amb la Llei Trans. El relatiu a lleis d'Habitatge contra l'assetjament immobiliari, així com matèria legislativa en Cooperació i Desenvolupament Sostenible tampoc se salvarien.En aquest sentit, el partit buscarà “posar a la família en el centre de totes les polítiques públiques” quedant com a eix central en les àrees d'educació, sanitat, habitatge i transport. Al seu torn, Vox també preveu dinamitar les ajudes públiques considerant que “generen un efecte anomenada a la immigració il·legal”.Un altre dels seus punts trobem una “rebaixa dràstica dels impostos” i el “tancament” d'organismes públics “superflus”, així com posar fi a subvencions en “entitats separatistes” com a partits polítics, sindicats i patronals. Defensar “tradicions, costums i institucions pròpies enfront dels falsos països catalans” i la defensa de la caça i la tauromàquia. Finalment, cal destacar la intenció de Vox de tancar el mitjà valencià, À Punt, com a "desaprofitament de diners" i de "màquina d'adoctrinament separatista".
Destacats