Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

Sánchez: ”El millor és que els espanyols prenguen la paraula per a definir sense demora el rumb polític del país”

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol
29/05/2023 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest matí a les 11h que avançarà les eleccions per al 23 de juliol. Una reacció dràstica en vistes a la caiguda dels socialistes en molts dels bastions que encara ostentava el PSOE, perdent sis de les nou comunitats autònomes que governava. Una mesura que obeiria a detindre un desgast de l’Executiu en els pròxims mesos, davant una dreta molt “crescuda” després de rebentar tots els pronòstics. ““He pres aquesta decisió a la vista dels resultats de les eleccions autonòmiques i municipals. Molts presidents i alcaldes socialistes amb gestions impecables es veuran desplaçats, fins i tot malgrat veure augmentat el seu suport. Aqueixes institucions passaran a ser governades pel PP i Vox. El sentit del vot trasllada un missatge que va més enllà. Assumisc en primera persona els resultats i crec necessari donar una resposta i sotmetre el nostre mandat a la voluntat popular.” ha traslladat Sánchez.

En aquest sentit, Sánchez ha informat de què ha parlat amb el Rei Felip VI per a comunicar-li la convocatòria d’un Consell de Ministres extraordinari i la dissolució de les Corts i es convocaran eleccions generals per al 23 de juliol. El President del Govern ha traslladat la seua decisió en un gest greu després d’una compareixença d’urgència a les 11.00 hores durant aquest matí, dia després dels comicis municipals i autonòmics.

Així mateix ha notificat que “La convocatòria formal de les eleccions apareixerà publicada demà en el BOE, els comicis se celebraran el diumenge 23 de juliol i ha convidat als espanyols a reflexionar “Tot això aconsella una clarificació dels espanyols sobre les forces polítiques que han de liderar aquesta fase i les polítiques a aplicar. Només hi ha un mètode infal·lible, que és la democràcia. El millor és que els espanyols prenguen la paraula per a definir sense demora el rumb polític del país”.

Aquesta situació es dona, en un ambient en el qual des del si de molts partits polítics leviten les reflexions sobre si s’ha penalitzat als candidats municipals en prevaldre el vot nacional sobre l’autonòmic i municipal, situació que s’ha vist agreujada per la desaparició de Podemos en els escrutinis.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =