PP i Vox segellen un acord per a la “reorganització” directiva de l'Ajuntament

Totes dues formacions aproven la proposta de retribucions dels dotze nou llocs d'alt càrrec davant les protestes dels sindicats i el descontentament del bloc progressista

Guardar

reorganizacion directiva
reorganizacion directiva
La proposta per a la reorganització directiva de l'Ajuntament d'Alacant, plantejada pel govern municipal, s'ha représ després que el passat 6 d'octubre l'alcalde Luis Barcala es vera obligat a desconvocar el ple extraordinari en el qual s'anava a abordar aquesta qüestió per falta de suports. Aquest matí, una hora abans del ple ordinari, el Partit Popular ha registrat un decret de caràcter urgent per a l'aprovació de les retribucions dels dotze llocs d'alt càrrec de nova creació. Aquesta proposta inclou dos coordinadors generals, amb un sou brut anual de 82.000 euros, i deu directors generals, amb un salari que ascendeix a 75.000 euros anuals.La proposta retributiva s'ha aprovat finalment, davant el descontentament dels sindicats presents en el saló de plens i la ferma oposició dels grups de l'esquerra, després que PP i Vox hagen aconseguit un acord per a la implantació d'aquest nivell directiu en l'estructura interna de l'Ajuntament, segons han informat fonts municipals a través d'un comunicat a primera hora d'aquest dijous. L'edil d'Hisenda, Toni Gallego, ha defensat el plantejament en el ple com una alternativa que ja existeix en diverses ciutats amb més de cent mil habitants per a "millorar l'eficàcia de l'administració i la planificació".

Detalls del pacte

En una primera fase, l'acord contempla el nomenament dels dos coordinadors generals i de la direcció general de Planejament i del Pla d'Ordenació Urbana (PGOU), els candidats del qual "ja han sigut definits", encara que no s'han donat a conéixer les seues identitats. Així mateix, des de l'equip de govern informen que els següents llocs directius s'aniran cobrint "progressivament, a mesura que s'avalue als candidats corresponents i s'entenga pertinent la seua designació".D'aquesta manera, el comunicat també esgrimeix que respecte a les direccions generals de Serveis Centrals, Medi Ambient, Cultura i Esports i Innovació se supedita el seu nomenament a una avaluació de la necessitat de creació d'aquests càrrecs dins de la nova estructura organitzativa que "persegueix la millora de l'eficàcia en la gestió municipal i l'atenció als ciutadans". De la mateixa manera, totes dues formacions han acordat després de la reunió mantinguda entre Luis Barcala i la portaveu de Vox, Carmen Robledillo, consensuar tots i cadascun dels acords aconseguits.

Protesta dels sindicats

Davant el registre d'urgència d'aquesta proposta, els sindicats SEP i CC.OO han convocat una protesta en el saló de plens per a exigir la implantació de la carrera professional, que encara continua pendent de resolució i que suposaria l'establiment d'un sistema d'ascensos en l'organigrama i una millora retributiva dels funcionaris municipals. En diverses ocasions han interromput les intervencions en la sessió plenària per a fer constar el seu total desacord amb la creació d'aquest "govern paral·lel" que suposarà una despesa pròxima al milió i mig d'euros.
Destacats